Sivas sanığı emekli maaşı almış

Sivas sanığı emekli maaşı almış

Sivas sanığı emekli maaşı almışSivas katliamı davasının yıllardır yakalanamayan firari sanığı eski Sivas Belediye Meclisi Üyesi Cafer Erçakmak’ın...

A+A-

Sivas sanığı emekli maaşı almışSivas sanığı emekli maaşı almış

Sivas katliamı davasının yıllardır yakalanamayan firari sanığı eski Sivas Belediye Meclisi Üyesi Cafer Erçakmak’ın Fransa’da olduğu ortaya çıktı. Müdahil avukat Şenal Sarıhan, Erçakmak’ın, 1998 yılına kadar SSK’dan emekli aylığı aldığını iddia etti

Sivas’ta, Madımak Oteli’nin yakılması sonucu 35 kişinin can verdiği katliama ilişkin açılan ana davadan, dosyaları ayrılan yedi firari sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık İhsan Çakmak’ın avukatı Gökhan Öztürk ile müdahillerin avukatı Şenal Sarıhan katıldı.

SSK’dan emekli maaşı

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, hakkında yakalama emri bulunan firari sanık Cafer Erçakmak’ın yakalanamadığını, temyiz incelemesi için Yargıtay’da bulunan dava dosyasının da dönmediğini belirtti.

Duruşmada söz verilen müdahillerin avukatı Şenal Sarıhan, mahkemeye verdiği dilekçede Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 19 Eylül 2007’de, bir nüfus müdürlüğüne firari sanık

Cafer Erçakmak’ın Fransa’da ikamet ettiğinin bildirildiğini, nüfus kayıt örneğinde de adres olarak Fransa’nın gösterildiğini ifade etti. Sarıhan’ın dilekçesinde, araştırma sonucunda Fransa ve Almanya’nın Erçakmak’a vize vermediğinin öğrenildiği belirtilerek, yeşil pasaport ile ya da yasadışı yollardan yurtdışına çıkma olasılığına dikkat çekildi.

Erçakmak’ın, 26 Mayıs 1998’e kadar SSK’dan emekli aylığı aldığının öğrenildiği belirtilen dilekçede, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği ve Fransa Yabancılar Dairesi’nden, Erçakmak’ın Fransa’da ikâmet edip etmediğinin, ikâmet ediyorsa adresinin ve TÜİK’in Fransa’da ikâmet ettiği bilgisini nasıl edindiğinin sorulması istendi.

İçişleri Bakanlığı’ndan, sanığın yurtdışına giriş-çıkış kayıtları ile bulunduğu ülkelerin sorulmasının istendiği dilekçede, Erçakmak’a ödenen emekli aylığının 1998’de neden kesildiği, önceki ödemelerin nereden yapıldığı ve aylığı kimin tahsil ettiğinin öğrenilmesi de talep edildi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Erçakmak’ın yakalanması ve Sivas olaylarına ilişkin Yargıtay’daki ana dosyanın beklenmesini, sanığın yurtdışında bulunduğu iddialarının araştırılmasını talep etti.

Madımak ‘anı evi’ olacak

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Madımak Oteli’nin müze değil, “anı evi” olacağını açıkladı. 37 kişinin yakılarak katledildiği Sivas’taki Madımak Oteli müze olacak mı? Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, NTV’nin canlı yayınında gündeme getirdiği öneriyle tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. Günay’a göre Madımak, sadece Sivas katliamında değil, Başbağlar ve Bingöl’de ölenlerin de anılacağı yer olacak.

TARAF - AA - Istanbul - 2 Eylül 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.