Sivas sanığı Erçakmak'a zamanaşımı yok

Sivas sanığı Erçakmak'a zamanaşımı yok

Sivas sanığı Erçakmak'a zamanaşımı yokSivas’ta 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin firari yedi sanığın...

A+A-

Sivas sanığı Erçakmak'a zamanaşımı yokSivas sanığı Erçakmak'a zamanaşımı yok

Sivas’ta 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin firari yedi sanığın yargılandığı davada zamanaşımı talep eden savcı ‘olayların baş sorumlusu’ olarak gösterilen Cafer Erçakmak’ın dosyasının ayrılmasını talep etti

ANKARA - Sivas’ta 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin firari yedi sanığın yargılandığı davada zamanaşımı talep eden savcı ‘olayların baş sorumlusu’ olarak gösterilen Cafer Erçakmak konusunda geri adım attı. Bir önceki duruşmada bütün sanıklar için zamanaşımı talep eden Savcı Mustafa Bilgili, dünkü duruşmada Cafer Erçakmak’ın eski TCK’nın 146/1 maddesi kapsamında cezalandırılma imkânı olduğu gerekçesiye dosyasının ayrılmasını talep etti. Savcı diğer altı sanık için zamanaşımı talebini yineledi.

Sivas katliamı olarak tarihe geçen 1993 tarihli olayın yedi firari sanığı hakkında açılan dava, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edildi. Dünkü duruşmada savcı Bilgili, bir önceki duruşmada verdiği esasa ilişkin mütealasını düzeltti. Savcı Bilgili, sanık Cafer Erçakmak dosyasının tefrik (ayırma) sonucu Ankara’daki dosyayla birleştirildiğini anlattı. Sivas dosyasının şu anda Yargıtay’da olduğunu hatırlatan Bilgili, “Sanık hakkında yakalama emrinin devamına karar verilerek, dosyası ayrı bir esasa kayıt edilsin” dedi. Böylece daha önce tüm sanıklar hakkında zamanaşımından düşme talebinde bulunan savcı, bu talebini Erçakmak için değiştirdi.

Duruşmada söz alan müdahil avukat Şenal Sarıhan, sanıkların yakalanmasında ihmaller bulunduğunu savundu. Sarıhan, “Örneğin sanık İhsan Çakmak aranmaktayken, 27 Temmuz 1999’da Sivas Altınyayla Belediyesi’nde evlenmiştir. 22 Mayıs 1997’de askerlik görevine başlamıştır. Çocuğu olmuş, nüfusa kayıt ettirmiştir ve dahası 2000 yılında ehliyet almıştır” dedi.

Sarıhan, davanın önemli sanıkları arasında gösterilen Cafer Erçakmak’ın da sadece Sivas’taki ikametgâhında arandığını ileri sürdü ve genel bir arama emrinin çıkarılmasını talep etti.

MESUT HASAN BENLİ - RADİKAL - 20 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.