Sivas sanıkları belediyede çalışıyor

Sivas sanıkları belediyede çalışıyor

Topbaş'a cemevinde protesto şokuProtestocular "SİVAS SANIKLARI BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR" yazılı pankart açtı.İstanbul Büyükşehir...

A+A-

Sivas sanıkları belediyede çalışıyorTopbaş'a cemevinde protesto şoku

Protestocular "SİVAS SANIKLARI BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR" yazılı pankart açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Maltepe'de cemevi ziyaretinde arbede çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Maltepe'de cemevi ziyaretinde, protestocu bir grup ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Seçim çalışmaları kapsamında Maltepe Zümrütevler'deki Cem Vakfına giden Topbaş, burada yaptığı konuşmasının sonunda içeride bulunan bir grup pankart açarak slogan attı.

Özel güvenlik görevlilerinin, aleyhte tezahüratta bulunan gruba müdahale etmesi üzerine arbede yaşandı. Kısa süren arbede sonunda grup dışarı çıkarıldı.

Olaydan sonra gazetecilere açıklama yapan Topbaş, ''İlişkilerimizi hazmedemeyenler, bizim bu kardeşlerimizle olan birlikteliğimizi çekemeyenler böyle bu tip provakatif hareketler yapıyorlar'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a tavsiyesi olduğunu belirten Topbaş, ''Bu çocukları ziyan etmesinler, onlara güzel ahlak öğretsinler. Güzellikler anlatsınlar, nasihat etsinler, siyasette örnek olsunlar'' diye konuştu.

Topbaş, bu tür davranışların Türk siyaseti için güzel davranışlar olmadığını, bu tip hareketleri Türkiye'nin kabul etmeyeceğini söyledi. Oradaki gençler adına üzüldüğünü ifade eden Topbaş, ''Ama siyaset bu tarzda olmamalı, siyaset bir nezaket zarafet olmalı. Siyasette bu duruş olmaz. Karşınızdakini dinleyemiyorsanız, o nezaket, o zarafet yoksa siyasette yapamazsınız. Tahammülsüzlük olmaz. Hizmetlerimiz birilerini rahatsız ediyor'' açıklamasında bulundu.

Kadir Topbaş, bu tür olayların yaptıkları hizmetleri durduramayacağını belirterek, şöyle konuştu:

''Alevi vatandaşlarımızla birlikte olmamızı kıskandıkları, ellerinden kayıp gittiğini düşündükleri, kendilerine oy deposu olarak gördükleri bu kardeşlerimizin artık kendilerinden uzaklaştığını hissettiklerinden bu tip hareketler içindeler.''

Topbaş, bu tip davranışları normal sayanları kınadığını kaydetti. 

Bir gazetecinin, protestocu grup tarafından ''Sivas sanıkları belediyede çalışıyor'' yazılı pankart açıldığını hatırlatması üzerine Topbaş, belediyenin 42 bin çalışanı olduğunu, aralarında Aleviler'den her kesime kadar yurttaşlar bulunduğunu söyledi.

Topbaş, ''Bizim dönemimizde  bu tarzdaki olaylara karışanların belediyede istihdam edilmesine müsamaha göstermeyiz'' diye konuştu.

KAYNAK : gazetehaber.net - 21 Şubat 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.