Sivas şehidi Cuanna için Hollanda'ya başvuru

Sivas şehidi Cuanna için Hollanda'ya başvuru

Sivas şehidi Cuanna için Hollanda'ya başvuru ANKARA (05.11.2007)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şubesi, Hollanda Büyükelçiliği...

A+A-

Sivas şehidi Cuanna için Hollanda'ya başvuruSivas şehidi Cuanna için Hollanda'ya başvuru

ANKARA (05.11.2007)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şubesi, Hollanda Büyükelçiliği önünde yaptığı basın açıklamasında Sivas Madımak'ta katledilen 33 aydından Hollandalı Carina Cuanna için Hollanda devletininin sessizliğini protesto etti.

Hollanda devletinin Carina Cuanna’nın katledilmesine ilişkin cenazesini almak dışında hiçbir girişimde bulunmadığını ifade eden PSAKD üyeleri, büyükelçilik önünde eylem yaptı. Hollanda devletinin demokrasi havarisi kesildiğini dile getiren PSAKD üyeleri, katliama kayıtsız kalmalarını protesto etti.

Eylemde şehit aileleri adına konuşan Hüseyin Karababa, Madımak’ta katledilen Cuanna için soruşturma açması gerektiğini ifade etti. Katliam sorumlularından on beş kişinin Almanya’da bulunduğuna da dikkat çeken Karababa, onların da yargılanması gerektiğini söyledi.

PSAKD Mamak Şube Başkanı Mustafa Karabudak, Carina Cuanna ile ilgili Hollanda devletine yazılı başvuru yaptıklarını fakat bir sonuç alamadıklarını söyledi. Karabudak, “Hollanda devletinin bir an önce sessizliğini bozmasını ve duyarsız kalmasının gerekçesini açıklamasını istiyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından Karabudak ve Karababa, Hollanda Büyükelçiliğine geçerek soruşturmanın açılması yönünde başvurularını yetkililere ulaştırdılar.

ATILIM - 5 KaSIM 2007


Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden Hollanda Büyükelçiliği'ne Protesto

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi bir grup, 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli'nde meydana gelen yangında ölen Hollanda vatandaşı Carina Cuanna için Hollanda hükümetinin girişimde bulunmamasını protesto etti. Dernek üyesi bir grup, Hollanda büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Çankaya Turan Güneş Bulvarı üzerinde bulunan Hollanda Büyükelçiliği önünde toplanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi yaklaşık 15 kişi, Hollanda Hükümetine tepki göstererek, 14 yıl önce Sivas'ta meydana gelen Madımak Oteli yangınında hayatını keybeden Carina Cuanna'ya sahip çıkmamakla suçladı. 
 
05.11.2007 - SON DAKİKA HABER

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.