Sivas Şehitleri Adıyaman'da Anıldı

Sivas Şehitleri Adıyaman'da Anıldı

Sivas Şehitleri Adıyaman'da AnıldıAdıyaman’ da 30 Haziran 2009 günü saat 20:00’de Alevi Bektaşi Fedarasyonu Bileşenlerinden Pir...

A+A-

Sivas Şehitleri Adıyaman'da AnıldıSivas Şehitleri Adıyaman'da Anıldı

Adıyaman’ da 30 Haziran 2009 günü saat 20:00’de Alevi Bektaşi Fedarasyonu Bileşenlerinden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Adıyaman Şubelerinin organize ettiği ve Alevi Kültür Dernekleri, siyasi partiler(CHP, EMEP,DTP) sendikalar (EĞİTİM-SEN, EĞİTİM İŞ ) yöre dernekleri (AZ-DER), İHD gibi kurumların desteklediği 2 TEMMUZ SİVAS KATLİAMI’NI ANMA ETKİNLİĞİ yapıldı.

Anma etkinliği Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Cem Evi bahçesinde yapıldı. Yoğun katılımın olduğu etkinliğe Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel başkanı Ercan GEÇMEZ, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği genel sekreteri Kemal BÜLBÜL, Alevi Dedesi Garip BOZKURT, Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan KARAKAYA ve Demokratik Kitle örgütü temsilcileri ve Adıyamanlılar yoğun ilgi gösterdiler.

Etkinlik Sivas’ta Ateşte Semaha Duran canlara saygı duruşu ile başladı. PSAKD Adıyaman Şube Başkanı Yusuf ÖKSÜZ bir açış konuşması yaptı. Öksüz konuşmasında; Aleviler birlikte hareket etmek ve birlikte başarmak zorundadırlar, Madımak Utanç Müzesi olacaktır. Bunu bu ülkenin Alevi, Sünni, Ezidi, Süryani, Ermeni, Kürt ve Türkleri birlikte hareket ederek başaracak dedi. Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Mahmut DOLAŞ ise  konuşmasında Alevi çocuklarının asimile edilmemesi için, bir daha Alevilerin yakılmaması için birliğin önemine vurgu yaptı.

Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan GEÇMEZ konuşmasında "Sivasların yaşanmaması için duyarlı, vicdan sahibi tüm Sivaslıları 2 temmuz’da Madımak önüne bekliyoruz. Alevilerin sorunu Türkiye sınırları içerisinde yaşayan insan haklarına saygı duyan herkesin sorunudur. Aleviler özgür olmadıkça Sünniler de özgür olamaz" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği genel sekreteri Kemal BÜLBÜL ise konuşmasında Alevilerin taleplerine çözümün ancak birlikte örgütlülükten geçtiğini ifade etti. Bunun için hep birlikte yürüyeceğiz dedi.

Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Adıyaman Şubesi semah ekibinin sergilediği semah etkinliğinin ardından PSAKD Adıyaman Şubesi Müzik Grubu katılımcılara bir müzik dinletisi sundu. Gece geç saatlere kadar devam eden etkinlik 2 Temmuz’da Madımak önünde karanlığa meşale olalım şiarı ile saat 11:20 de sona erdi.

KAYNAK : Alevihaber.com  - 1 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.