Sivas Şehitleri anıtına saldırı kınandı

Sivas Şehitleri anıtına saldırı kınandı

Sivas Şehitleri anıtına saldırı kınandı  ANKARA (15.11.2007)-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi bugün Ankara Adliyesi önünde...

A+A-

Sivas Şehitleri anıtına saldırı kınandı  Sivas Şehitleri anıtına saldırı kınandı 

ANKARA (15.11.2007)-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi bugün Ankara Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında Sivas Şehitleri anıtına yapılan saldırıyı kınadı. Ardından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

PSAKD Başkanı Kazım Genç tarafında yapılan açıklamada, saldırılırı, “Son günlerde örgütümüze karşı neden ve niçin yapıldığını anlamakta zorlandığımız saldırılar yapılmaktadır. 06.11.2007 tarihinde 8. katta bulunan Genel Merkezimizin kapı girişindeki pirinç tabelası sökülüp alınmıştır. Ardından 12.11.2007 tarihinde Ankara Karşıyaka Mezarlığında bulunan, 1993 Sivas Madımak Otelinde katledilen canlarımıza ait Anıt Mezardaki pirinç tabela ve yazılar sökülüp götürülmüştür” şeklinde aktardı.

Genç, bu saldırıların basit bir hırsızlık olayı olamayacağını bildirdiği açıklamasında, “Birileri, planlı ve kasıtlı olarak, örgütümüze ve Kültür Şehitlerimizin Anıtına zarar vererek bize gözdağı vermek istemektedir” dedi.

“Şehitlerimize ve anıtlarına saygı insani bir değerdir” diyen Kazım Genç, insani değerlerden nasip almamış kişilerin, yaptıkları saldırılar ile Pir Sultan Abdal örgütlülüğünün vermekte olduğu demokrasi mücadelesinden, temel hak ve özgürlükler mücadelesinden çekileceğini veya geri duracağını sandıklarını belirterek, “Büyük bir yanılgı içindedirler”diyerek, mücadelelerinden geri durmayacaklarını söyledi.

Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan

Genç açıklamasını, “Bu insani değerlerden nasibini almamış olanlara bir çift sözümüz vardır: İpe giderken “Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” diyen Pir Sultanın direncini benliğinde taşıyan örgütlülüğümüz de, tüm saldırılara karşı mücadele yolundan dönmeyecektir” diyerek bitirdi. ESP, EMEP, SDP ve 78'liler Derneği'nin de destek verdiği açıklamanın ardından, saldırının faillerinin bulunarak, cezalandırılması için suç duyurusunda bulunuldu.

ATILIM - 15 Kasım 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.