Sivas ta cemevi cami yapıldı

Sivas ta cemevi cami yapıldı

Sivas'ta cemevi cami yapıldı  SİVAS (02.12.2007)- Sivas merkeze bağlı Alevi köyü Çatalkaya’nın cemevi önce cami yapıldı,...

A+A-

Sivas'ta cemevi cami yapıldıSivas'ta cemevi cami yapıldı 

SİVAS (02.12.2007)- Sivas merkeze bağlı Alevi köyü Çatalkaya’nın cemevi önce cami yapıldı, sonra köye imam atandı.

120 kişinin yaşadığı köyde öğretmen yokluğundan okul kapalı iken, köye imam atanması ve okul lojmanın imama tahsis edilmesi köylülerin tepkisini çekti.

Cemevinin camiye dönüşmesini protesto eden Çatalkaya köylüleri topladıkları imzaları bir süre önce Sivas Valiliği’ne verdi. Köylüler, konuyu, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir’in aracılığıyla TBMM'ye ve İnsan Hakları Komisyonu'na taşıdı. Özdemir, Sivas Valisi ile görüştüğünü ve imamın geri çekilmesi talebinde bulunduğunu aktardı.

ATILIM

Alevi köyündeki cemevi cami yapıldı

Sivas’taki bir Alevi köyüne imam atandı. İmam köydeki cemevi’ni camiye dönüştürdü. Hz. Ali’nin resmi de duvardan indirilince köy halkı ayaklandı, konu Meclis’e kadar taşındı.

ANKARA - Sivas’taki bir Alevi köyünde yaşanan olaylar TBMM’ye kadar taşındı. Alevi köyüne imam atanması ve cemevi’nin de camiye dönüştürilmesi sonucu köy halkı ayaklandı. Sivas merkeze bağlı Çatalkaya köyünde ilginç olaylar yaşanıyor. Tümü alevi olan 115 nüfuslu köyün muhtarı Halil Sarı ile köyün cenaze defin işleriyle uğraşan aile arasında, seçim sürecinde tartışma yaşandı. Muhtar Sarı da, Sivas Valiliği’ne başvurarak, köyde cenazelerin kaldırılamadığını, köye imam tayip edilip bu işlerle ilgilenmesini talebinde bulundu.

KÖY KOMEDİSİ

Köye gelen imam, cemevi’ni camiye dönüştürünce köylüler de konuyu CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir’e bildirdi. Özdemir, Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda da gündeme getirdiği olayın perde arkasını GAZETEPORT’a anlattı. Köye tayin olan imam, muhtar aracılığıyla köydeki Cemevi’ni, camiye dönüştürdü. Camide yatıp kalkmaya başlayan imam ayrıca, cemaat olmasa da beş vakit ezan okumaya başladı. Cemevi’nde asılı bulunan Hz. Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk'ün resimleri de duvardan indirildi. Bu olay da köyde tansiyonu yükseltti. Muhtar ve köylüler birbirleri hakkında Valiliğe şikayette bulundu. Kavgalarından bir sonuç alamayan ve imza toplayan bir grup köylü, konuyu CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir’in aracılığıyla TBMM'ye ve İnsan Hakları Komisyonu'na taşıdı.

İMAMA SÖZÜM YOK AMA…

Özdemir, “Olay, cenaze işleriyle uğraşan aile ile muhtar arasındaki kişisel bir sürtüşmeden doğmuş. Ancak yolu, okulu, ebesi olmayan bir Alevi köyüne neden imam atanıyor?. Benim imama yönelik bir sözüm yok, elbet o devlet memuru. Ben oradaki iradeyi sorguluyorum. Muhtar bu talepte niye bulunuyor ve bu talep hemen öncelikli olarak niye yerine getiriliyor? Köy içi çekişme sürerken oraya bir de imam atanması, işleri iyice karıştırmış" diye konuştu. Özdemir, Sivas Valisi ile görüştüğünü ve imamın geri çekilmesi talebinde bulunduğunu da aktardı. Sivas’takli bir Alevi köyüne imam atandı. İmam köydeki cemevi’ni camiye dönüştürdü. Hz. Ali’nin resmi de duvardan indirilince köy halkı ayaklandı, konu Meclis’e kadar taşındı.

YUSUF SAHİCİ
02 Aralık 2007 - GAZETEPORT

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.