Sivas Valisi Kolat: Davranış Hoş Değil

Sivas Valisi Kolat: Davranış Hoş Değil

Sivas Valisi Kolat: Davranış Hoş DeğilVali  Ali Kolat, kamulaştırılmasının ardından çocuk kütüphanesi ve bilim kültür merkezi...

A+A-

Sivas Valisi Kolat: Davranış Hoş DeğilSivas Valisi Kolat: Davranış Hoş Değil

Vali  Ali Kolat, kamulaştırılmasının ardından çocuk kütüphanesi ve bilim kültür merkezi olarak düzenlenmesi için çalışmaların yürütüldüğü eski Madımak Oteli binasının içerisinden izinsiz görüntü alınmasıyla ilgili olarak,  "(Yasak ve uygun değil) denilmişse girilmemesi gerekirdi. Yani bu hoş bir davranış değildir" dedi.

Vali Kolat, düzenleme çalışmaları devam eden eski Madımak Oteli binasının içinden bazı gazetecilerin izinsiz görüntü alması nedeniyle makamında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Binada çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kolat, "Orada nihai bir karar vermiş değiliz. Biz bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayı ilgililerle paylaşacağız. Bu paylaşmamız sonucunda bir netlik kazanırsa ondan sonra ortaya çıkacağız" dedi.

Binaya ΄yasak ve uygun değil΄denilmişse girilmemesi gerektiğini ifade eden Vali Kolat, "Yani bu hoş bir davranış değildir" diye konuştu.

Kolat, "İzinsiz görüntü alanlar hakkında soruşturma yapılacak mı?" sorusunu da "Herhalde hakaret niteliği yok. Öyle bir şey olmadığı için ne diyeyim şimdi. Biraz da kabahat bizim. Yani kapıyı kilitli tutmazsanız, sıkı tutmazsanız, herkes girmeye çalışır. Basının da kurallara riayet etmesi lazım. Yasaklanmışsa ona uyması lazım. Yasak verirken de, yani şu anda kamuoyuyla paylaşacak durum değil, söz konusu anlamında. Hakikaten değil şu anda. Çalışma yapıyoruz. İnşallah hepimiz bu şeyi paylaştıktan sonra durum netleşecektir" dedi.

Vali Kolat, "Bina 9 Haziran΄da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak mı?" sorusuna da, "Başbakan geldiğinde seçim yasakları başlamış oluyor. Başbakan΄ın zamanı olur mu bilemiyorum. Eğer Başbakan΄ın zamanı olursa resmi olmayan, sadece görmesi bakımından, ΄Böyle bir çalışma yaptık nasıl buluyorsunuz΄ anlamında. Çalışmamız belki Başbakanımızın görmesinden sonra netleşecek. Biraz o anlamda görsün istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu arada içeriden görüntü almak için binanın önünde bir süre bekleyen basın mensuplarına da izin verilmedi.

yeniulke.net - 25 Mayıs 2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.