Sivas, Zara, Pazarcıkköyü birlik lokması - Ihlamurköyü Cemevi adlı minaresiz Cami

Sivas, Zara, Pazarcıkköyü birlik lokması - Ihlamurköyü Cemevi adlı minaresiz Cami

ALEVİ HABER VİDEO ''Biz İslamın özüyüz'' diyenlerin son eseri: Cemevlerini asimilasyon merkezlerine çeviren asimilasyoncular Aleviliği bitirmek için Cemevlerinde Arapçayı dayatıyor, kadın-erkekleri ayrı oturtuyorlar.

A+A-

Aleviliği tehdit eden asimilasyon sürecine iyi bir örnek teşkil eden Sivas ili Zara ilçesi Pazarcık köyü etkinliği Ihlamur köyü Cemevi isimli minaresiz Camide bir tek insanın dahi anlamadığı Arapça tekbirli dualar okunuyor.

Kimseden tepki yok, herkes sessiz sedasız dinliyorlar. Haremlik-selamlık şeklinde erkek ve kadınların ayrı oturuyor olmalarıda dikkat çekici.

Son süreçte gecikmelide olsa Alevi kamuoyunun gündemine düşen Semahlı Cami temeli atan dönek Alevi köylerine bu kez farklı bir asimilasyon örneği düştü.


Elimize geçen görüntülerde Sivas, Zara, Pazarcıkköyü birlik lokması Ihlamur köyü Cemevi adlı bir binada Camilerdeki gibi Kuran okutulması ve kitlenin buna tepki vermeden mikrofonu eline alan Dede kılıklı Kırmayı dinlemesi düştü.

video-kaynak.jpg

Video kaynak: https://www.facebook.com/100007827434530/videos/2157326577871569
kaynak-facebook.jpg

Gelişmeye tepki gösteren bazı duyarlı Aleviler: '' Bu ney ya. Şimdi Alevilikmi. Bu. Yoksa Arap kültürümü.. nedir bu arapça.'' ve ''Aleviliği bu halen getiren İslamcı zihniyetlerin eseridir bu. Yazıklar olsun.'' diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Yapılan rezaleti Hamdullah Savaşçı isimli kişi ''.....bir topluluğun ibadet şekiline aslime demeniz baş başına bir cahiliktir hakaretir bizim yolumuz dualarımız Hak Muhammet Ali diyoruz bu bir Asilme diyorsan sana söylenecek bi şeyimiz yoktur? '' diyerek savundu.

İşte o skandal görüntüler:

Çekim 30.9.2018 tarihine ait olmakla beraber paylaşan Hamdullah Savaşçı etkinliği birlik lokması ve yeri PAZARCIK KÖYÜ olarak bilgi sunmuştur.
Delil ve Kaynak url: https://www.facebook.com/100007827434530/videos/2157326577871569
birlik-lokmasi-30-9-2018.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum