Sivas'ı unutmak da unutturmak da insanlık suçudur

Sivas'ı unutmak da unutturmak da insanlık suçudur

Sivas'ı unutmak da unutturmak da insanlık suçudur  ANKARA (18.06.2009)- Alevi Bektaşi Federasyonu, 15 Haziran günü yazılı bir açıklama...

A+A-

Sivas'ı unutmak da unutturmak da insanlık suçudur  Sivas'ı unutmak da unutturmak da insanlık suçudur 

ANKARA (18.06.2009)- Alevi Bektaşi Federasyonu, 15 Haziran günü yazılı bir açıklama yaptı, 2 Temmuz günü Sivas'ta yapacakları yürüyüşe çağrı yaptı.

Alevi Bektaşi Federasyonu'na üye dernek ve vakıflar yaptıkları ortak açıklamada, “Devletin ve “güvenlik güçlerinin” gözleri önünde işlenen böyle bir katliamı unutmanın, unutturmaya çalışmanın bir insanlık suçu olduğunu düşünüyoruz!” dedi.

Alevi örgütleri, Sivas'ın faillerinin bir kısmının hala ortalıkta gezdiğini, katliamın siyasi sorumlularının yargılanmadığını, 1 Mayıs '77, Maraş, Sivas, Gazi katliamlarının, Vedat Demircioğlu, Uğur Mumcu, Musa Anter, Hrant Dink suikastlerinin aydınlatılmadığını belirtti, Madımak Oteli'nin bir an önce kamulaştırılarak, müze haline getirilmesini istedi.

2 Temmuz günü Sivas'ta Ali Baba Mahallesi'nde bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi önünde saat 10.00'da toplanılacak ve Madımak Oteli önüne yürünecek.

ATILIMHABER - 18.06.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.