Sivas'ı unuttular, Endülüs'e 'bayram namazı'na gidiyorlar

Sivas'ı unuttular, Endülüs'e 'bayram namazı'na gidiyorlar

Sivas'ı unuttular, Endülüs'e 'bayram namazı'na gidiyorlar AKP'nin ağabeyi Bülent Arınç, Sivas Katliamı sırasında...

A+A-

Sivas'ı unuttular, Endülüs'e 'bayram namazı'na gidiyorlarSivas'ı unuttular, Endülüs'e 'bayram namazı'na gidiyorlar

AKP'nin ağabeyi Bülent Arınç, Sivas Katliamı sırasında bu ilin belediye başkanı olan ve katliam sırasında yeterli güvenlik önelemi almak yerine halka yaptığı konuşmalarla olaya seyirci kaldığı yönünde eleştirilen 'dostu' Temel Karamollaoğlu ile bayramda Endülüs'te buluşacak

Endülüs'te bayram namazı
 
Aralarında TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan ve Sivas katliamı sırasında Belediye Başkanı olan Temel Karamollaoğlu’nun da olduğu Milli Görüş’ün önde gelen isimleri, bayramda Endülüs’te buluşacak. Hürriyet’in AKP Konya milletvekili Mustafa Kabakçı’nın elinde görüntülediği notlara göre, Milli Görüş’ün önde gelen isimleri, bayram tatili için dört günlük gezi programı hazırladı.

Arınç eşiyle

Sivas'ı unuttular, Endülüs'e 'bayram namazı'na gidiyorlarÖzel bir tur şirketinin hazırlandığı gezi, "Endülüs Kültür Seyahati" adını taşıyor. TBMM eski Başkanı ve Manisa AKP Milletvekili Bülent Arınç, geziye eşi Münevver Arınç ve küçük oğlu Mücahit Arınç ile katılıyor. Gezide, Necmettin Erbakan’a siyasi yasak getirilmesinin ardından Fazilet ve Saadet Partilerinin Genel Başkanlığını yürüten Recai Kutan da eşi Mebrure Kutan’la birlikte olacak. Sivas’ta 37 aydının yanarak can verdiği Madımak faciasında belediye başkanlığı koltuğunda oturan eski milletvekili Temel Karamollaoğlu da geziye eşiyle katılıyor. Bu üç ismin dışında eski SP’li ile AKP’li vekiller de geziye katılıyor. Bunlar arasında Mehmet Sılay, İsmail İlhan Sungur, Mustafa Kabakçı bulunuyor. Siyasetçilerin yanı sıra Milli Görüş’e yakınlığı ile bilinen işadamları Faik Güngör, Zeki Poyraz da geziye eşleri ile katılanlar arasında. Güngör, Arınç’ın başkanlığı zamanında TBMM üstün hizmet madalyası almıştı.

Namazlar programda

Tur şirketinin katılımcılara gönderdiği programa göre gezi yarın saat 15.30’da İstanbul’dan charter uçak ile İspanya’ya hareketle başlıyor. Katılımcılar, ilk günü dinlenerek geçirdikten sonra Cumartesi günü Kurtuba’ya hareket ediyorlar. Burada, Meskito Katetrali gezildikten sonra Müslüman ve Yahudi Mahalleleri ziyaret edilecek. Katılımcılar, öğle namazını İbn-i Rüşt Medresesi’nde kılacaklar. Pazar günü sabah kahvaltısından sonra Granada’ya geçecek olan katılımcılar, El Hamra Sarayı ve Cennet Bahçesi’ni gezdikten sonra Abdülkadir El Muratıb’ın yaptırdığı Takva Mescidi’nde öğle namazını kılacaklar.

Bayram Malaga’da

Geziye katılanlar bayramın birinci gününde ise Malaga’da olacaklar ve bayram namazını Malaga Yeni Cami’nde kılacaklar. Namazın ardından Endülüs Müslümanları ile otelde kahvaltı yapacak olan katılımcılar, daha sonra Sevilla’ya geçecekler. Son gün ise Alkazar gezildikten sonra akşam saatinde Türkiye’ye hareket edilecek.

Kişi başı 600 Euro

Geziyi organize eden eski Fazilet Partisi milletvekili Mehmet Sılay, geziyi "Gönül birlikteliği içerisinde tarihe yolculuk" olarak değerlendirdi. Gezilerinin siyasi bir anlamı olmadığını vurgulayan Sılay, "Siyasi sohbet bile etmiyoruz" dedi. Daha önce benzer bir geziyi Şam’a düzenlediğini ifade eden Sılay, Endülüs’ün ardından da Fas’a gitmeyi planladıklarını söyledi. Geziye 54 kişinin katılacağını belirten Sılay, maliyetinin kişi başı 600 Euro olduğunu ve herkesin kendisinin ödediğini de sözlerine ekledi. 

Hasan TÜFEKÇİ / ANKARA - HÜRRİYET - 4 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.