Sivas'ın 17. yıldönümünde yüzbinler katliamı lanetleyecek

Sivas'ın 17. yıldönümünde yüzbinler katliamı lanetleyecek

Sivas'ın 17. yıldönümünde yüzbinler katliamı lanetleyecek “Sivas'ı unutma, unutturma!”2 Temmuz 1993'te, Pir...

A+A-

Sivas'ın 17. yıldönümünde yüzbinler katliamı lanetleyecekSivas'ın 17. yıldönümünde yüzbinler katliamı lanetleyecek
 
“Sivas'ı unutma, unutturma!”

2 Temmuz 1993'te, Pir Sultan Abdal’ı anmak üzere Sivas’a giden 33 aydın ve sanatçının Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesinin 17. yıldönümünde yüzbinler Sivas'ta buluşacak.

Bu yıl, Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği , Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından yapılan ortak çağrıyla Sivas'ta örgütlenen merkezi 2 Temmuz mitingi öncesinde birçok ilde mitingler, basın açıklamaları ve anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

2 Temmuz'da Madımak Oteli’nin Müze Olması İçin Sivas'tayız!” başlıklı ortak açıklamayla Sivas'ta buluşma çağrısı yapan Alevi kurumlarıyla beraber siyasi partiler, kitle örgütleri, ilerici ve devrimci kurumlar da merkezi 2 Temmuz mitingine katılım sağlayacak.

2 Temmuz Sivas programı

Sivas'taki anma törenlerine ilişkin açıklama yapan Sivas Demokrasi Platformu, katliamın 17. yıldönümünde düzenlenecek programı açıkladı. Buna göre, KESK ve gençlik örgütlerinden oluşan birinci grup saat 10.00’da Eğitim-Sen Sivas Şubesi önünde toplanarak Kepenek Caddesi üzerinden yürüyüşe geçerek Ethem Bey Parkı önünde toplanacak. Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği ve Vakfı, TKP ve köy derneklerinden oluşan ikinci grup ise Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi önünden saat 10.30’da yürüyüşe geçerek Ethem Bey Parkı önünde diğer grupla bulaşacak. Her iki grup saat 12.00’de kortej oluşturarak Mevlana Caddesi üzerinden yürüyüşe geçecek. Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak olan gruplar, buradan Madımak Oteli’ne yürüyecek. Etkinlik Madımak Oteli önündeki anma töreniyle son bulacak. Sivas'ta gerçekleştirilecek merkezi 2 Temmuz mitingine Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu da merkezi bir katılım sağlayacak.

1 Temmuz'da İstanbul'da miting

Sivas Katliamı'nın 17. yıldönümünde ilerici-devrimci kurumlar ve Alevi örgütleri İstanbul’da alanlarda olacaklar. Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Kartal, Sultanbeyli, Sarıyer, Sultangazi şubeleri, Divriği Kültür Derneği, AKA-DER, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci Alevi Komitesi, Devrimci Hareket, Emek ve Özgürlük Cephesi, Kaldıraç, PDD, Alınteri, Çağdaş Hukukçular Derneği, Kangal Dernekleri Federasyonu, KÖZ, Emekçi Hareket Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi, Habibler Cemevi ve SODAP'ın örgütlediği miting 1 Temmuz Perşembe akşamı Kadıköy'de gerçekleştirilecek.

Tepe Nautilus önünden Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yapılacak yürüyüşün ardından gerçekleştirilecek miting programında Önder Babat Müzik Topluluğu ve Erdal Akkaya da sahne alacak. Mitingin ardından Sivas'taki anma törenlerine katılacaklar uğurlanacak. Saat 15.00'de Tepe Nautilus önünde toplanmayla başlayacak olan miting saat 17.00'de Kadıköy İskele Meydanı'ndaki miting programıyla sürecek.

İstanbul'da mezar ziyaretleri

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, 4 Temmuz Pazar günü de İstanbul’da bulunan Sivas şehitlerinin mezarları başında anma törenleri düzenleyecek.

Zincirlikuyu'da Asım Bezirci ve Karacaahmet'te Nesimi Çimen'in mezarları başında düzenlenecek anma törenleri ilk olarak Asım Bezirci'nin Zincirlikuyu'daki mezarı başında saat 13.00'te, ardından da saat 15.00'te Karacaahmet Mezarlığı'nda Nesimi Çimen'in mezarına yapılacak ziyaretle devam edecek.

2 Temmuz Antalya programı

1 Temmuz 2010 Perşembe günü Antalya 2 Temmuz Platformu 'nun düzenleyeceği "Unutmadık, Unutturmayacağız Mitingi" saat 18.00'de TRT Kavşağı'nda toplanmayla başlayacak. Aydın Kanza Parkı'nda sona erecek miting programının ardından Sivas Madımak Oteli önünde düzenlencek anma töreni ve mitinge gidecek otobüsler yolcu edilecek.

2 Temmuz Alanya programı

Alanya'da ise 1 Temmuz 2010 Perşembe günü Sivas şehitleri anılacak. 19:00 - 21:00 saatlerinde Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlikte Sivas katliamını anlatan slayt gösterisinin yanısıra şehit yakını Hüseyin Karababa'nın katılımıyla 2 Temmuz paneli yapılacak. Etkinlikte Grup Canlar da sahne alacak.

2 Temmuz Adana programı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi, 2 Temmuz'da Sivas'ta düzenlenecek anma programı ve mitinge katılmak üzere 1 Temmuz 2010 saat 22.00'de İstasyon Meydanı'ndan araç kaldıracak.

Sivas'ın 17. yıldönümünde yüzbinler katliamı lanetleyecek

2 Temmuz Ankara programı

Ankara'da ise geçtiğimiz günlerde başlayan 2 Temmuz anma etkinlikleri bugün ve önümüzdeki günlerde devam edecek.

Alevi kurumlarının, reformist güçlerin ve CHP'nin örgütlediği 2 Temmuz mitingine, örgütleyen kurumlar arasında CHP'nin yer alması ve dayatmacı tutumları nedeniyle devrimci kurumlar mitingin örgütlenmesinde yer almıyor.

İlerici ve devrimci güçler “Bozuk düzende sağlam çark olmaz, Sivas’ın katili devlettir!” şiarıyla 1 Temmuz Perşembe günü bir yürüyüş ve anma gerçekleştirecek.

BDSP, Partizan, Devrimci Alevi Komitesi, Devrimci Proletarya, BDP, ESP, AKA-DER ve EHP tarafından örgütlenen eylem saat: 18.00’de Tek Mezar Parkı'nda başlayacak. Yürüyüşün ardından eylem saat 19.00’da Tuzluçayır yol ağzında gerçekleştirilecek anma ile devam edecek.

Ankara merkezde gerçekleştirilecek 2 Temmuz mitingi ise 2 Temmuz günü saat 16.00'da Toros Sokak’ta toplanmayla başlayacak. Miting programı saat 18.00'de Kolej Meydanı'ndaki programla devam edecek. Hasan Yükselir ve Yavuz Canpolat türküleriyle mitingde yer alacak.

Önümüzdeki günlerde Ankara'da gerçekleştirilecek 2 Temmuz etkinliklerinin programı şöyle:

25- 30 Haziran 2010

Her akşam saat 18:00- 19:00 arası meşaleli yürüyüş
Yer: Batıkent metro son durak
Düzenleyen: PSAKD Yenimahalle Şube

29 Haziran 2010

“Ateşte semaha duranlar” anma konseri

Yer: Vedat Dalokay Parkı (Batıkent) Metro son duraktan parka yürüyüşle gidilecek)
Saat: 19.00
Sanatçılar: Pınar Sağ, Cevahir Canpolat, Zeynep Karababa, Grup Mihman ve semah
Düzenleyen: PSAKD Yenimahalle Şubesi, CHP, ÖDP, EMEP, TKP, Halkevi, Eğitim Sen 2 Nolu Şube, Kent Koop

30 Haziran 2010

“Dersim’den Sivas’a” söyleşi- belgesel gösterimi
Yer: Çağdaş Sanatlar Merkezi
Saat: 18:30
Konuşmacı: Araştırmacı Yazar Faik Bulut
Düzenleyen: Ankara Dersimliler Derneği

30 Haziran 2010

Anma konseri
Yer: 19 Mayıs Mahallesi Pazar yeri
Saat: 18:30
Sanatçılar: Oğuz Boran, Yavuz Canpolat, Grup Mihman, Yenimahalle Semah ekibi, şiir Mehmet Özer
Düzenleyen: PSAKD Keçiören Şube, Eğitim Sen 3 Nolu Şube, Emekli Sen, Ovacık Derneği, Keçiören Halkevi, Dayanışma Evi, CHP, BDP, EDP, EMEP, ÖDP, TKP, Alevi Kadınlar Birliği

30 Haziran 2010

Açık hava etkinliği
Yer: Hacıbektaş Parkı (Açıkalın İlköğretim Okulu önünde saat 17.30’da toplanma)
Saat: 18.00
Düzenleyen: PSAKD Mamak Şubesi, Mamak Halkevleri

1 Temmuz 2010

Yürüyüş ve anma
Toplanma yeri: Tek Mezar Parkı
Saat: 18.00
Anma: Tuzluçayır yol ağzı
Saat: 19.00
Düzenleyen kurumular: BDSP, Partizan, Devrimci Alevi Komitesi, Devrimci Proletarya, BDP, ESP, AKA-DER ve EHP

1 Temmuz 2010

“Madımak Utanç Müzesi Olacak”
Yer: Mahzuni Şerif Parkı’ndan (İlker) Ahmet Arif Parkı‘na (Sokullu) saat 19.00’da yürüyüş
Saat: 20.00
Sanatçılar: Oğuz Boran, Nurgül Ateş, Ergun Özkapıcı, Görkem Gürlevik, Emrah Metin, PSAKD Ankara Şube Semah ekibi, slâyt gösterimi, şiir ve sunum Mehmet Özer
Düzenleyen: PSAKD Ankara Şube, Alevi Kültür Dernekleri Ankara Şube, Dikmen Halkevi, Kızılırmak Federasyonu, Çankaya Kültür Derneği, ÖDP, EMEP

1 Temmuz 2010

Sivas'taki anmaya gideceklerin uğurlanması

2 Temmuz 2010

Miting
Yer: Kolej
Saat: 18.00 (Saat 16.00’da Toros Sokak’ta toplanma)
Sanatçılar: Hasan Yükselir, Yavuz Canpolat
Düzenleyen: Katılımcı kurumlar

2 Temmuz 2010

“Sivas’ın Yıldönümünde Kadınlarımızla”
Saat: 18:00’de Halk TV’de yayınlanacak. Program 4 Temmuz’da saat 16:00’da, 5 Temmuz’da saat 18:00’de tekrar yayınlanacak.
Programı hazırlayan: Cumhuriyet Kadınları Derneği

2 Temmuz 2010

Film Gösterimi: TAKVA
Yer: Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Yazlık Sinema
Saat: 21.00
Düzenleyen: Nazım Hikmet Kültür Evi

3 Temmuz 2010

“Pir Sultan türküleri”
Yer: Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Açık Hava Sahnesi
Saat: 19:00
Sanatçılar: Gürkan Sürmen, Hasan Özçırpan, Sadi Pirkoca
Düzenleyen: Nazım Hikmet Kültür Evi

5 Temmuz 2010

“Sivas Davası Belgeseli”
Yer: Ankara Barosu Eğitim Merkezi (Sıhhıye)
Saat: 18:00
Düzenleyen: Ankara Barosu

6 Temmuz 2010

Anıtmezar anması
Yer: Karşıyaka Mezarlığı 1. Kapı Madımak Şehitleri Anıt Mezarı
Saat: 12:00
Düzenleyen: Katılımcı kurumlar

KAYNAK : Kızılbayrak - 29.06.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.