Sivaslılar Köyü doğasına sahip çıkıyor

Sivaslılar Köyü doğasına sahip çıkıyor

Sivaslılar Köyü doğasına sahip çıkıyor Samsun’daki Sivaslılar Köyü halkı termik santral ve tersane yapılmak için...

A+A-

Sivaslılar Köyü doğasına sahip çıkıyor
Sivaslılar Köyü doğasına sahip çıkıyor
 
Samsun’daki Sivaslılar Köyü halkı termik santral ve tersane yapılmak için boşaltılması istenilen köylerine temiz bir çevre için mücadele ediyor

Samsun’da Sivaslılar Köyü Derneği, köylerinin yıkılıp yerine termik santral ve 5 adet tersane yapılmasını büyük bir yürüyüş düzenleyerek protesto etti. Eyleme çok sayıda parti temsilcisi, Samsun Halkevi, Vezirköprü Halkevi, Temiz Ünye Çevre Platformu, KESK, 78'liler Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, gençlik örgütleri destek verdiler.

Video için tıklayınız >>>

Foto Galeri için tıklayın >>>

Bin 500 kişinin katıldığı eylemde basın açıklamasını dernek başkanı Sefa Yıldırım okudu. Yıldırım, köylerinin göçmen kuşlarının dinlenme ve göç yolları üzerinde olduğunu, yüz yıllardır onlarla birlikte yaşadıklarını söyleyerek termik santral ve tersaneleri istemediklerini belirtti. Temiz bir çevrede sağlıklı yaşama haklarına sahip çıktıklarını ifade eden Yıldırım, halkın görevini yerine getirdiğini ve halkın temiz bir çevrede sağlıklı yaşama hakkı için devletin de görevini yerine getirmesi getirdiğini söyledi. Yıldırım açıklamasını kirlilik üreten, yaşamlarını ve doğalarını tehdit eden termik santrale karşı sonuna kadar direneceklerini belirterek bitirdi.

Basın açıklamasının ardından köy içinde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Etkinlik hep beraber çekilen halaylarla son buldu.

Sivaslılar Köyü’nün bulunduğu alan dahil 35 hektarlık alan, Kıran Holding-Shipyard firmasına bedelsiz tahsis edilmişti. Firma bu alana bir termik santral ve 5 adet tersane yapmayı planlıyor. Köy halkı ise termik santral ve tersaneleri istemediklerini belirten bir imza kampanyası sürdürüyor.

6 Mart 'ta Prof.Dr. Beyza Üstün ve Prof.Dr.Fuat Ercan,Uzm.Dr.Cem Şahan'ın katılımıyla Sivaslılar Köyü’nde halkın bilgilendirmesi toplantısı yapacaklar.

Sendika.Org / Samsun - 27 Şubat 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.