Sivaslılar! Siz rahatsız olmuyor musunuz?

Sivaslılar! Siz rahatsız olmuyor musunuz?

Sivaslılar! Siz rahatsız olmuyor musunuz?Yönetmen Sırrı Süreyya Önder, Madımak katliamını hatırlattı ve Sivaslılar'a çağrıda...

A+A-

Sivaslılar! Siz rahatsız olmuyor musunuz?Sivaslılar! Siz rahatsız olmuyor musunuz?

Yönetmen Sırrı Süreyya Önder, Madımak katliamını hatırlattı ve Sivaslılar'a çağrıda bulundu.

NTV'de ekrana gelen Okan Bayülgen'in sunduğu Sade Vatandaş programına konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve yönetmen Sırrı Süreyya Önder, Madımak katliamına değindiler.

2 Temmuz 1993'te Sivas'taki Madımak otelinin yakılmasıyla 33 Alevi, yazar, ozan ve aydın katledilmişti.

Bakan Ertuğrul Günay, Madımak otelinin altında bulunan kebapçının kaldırıldığını hatırlattı, ancak müze haline getirilmesi amaçlanan mülkü kiralamak için yaptıkları girişimlere karşın mülk sahibinin tüm binayı satışa çıkarttığına değindi.

Günay, "Bina sahibi onu bize kiralamak yerine bütün binayı satışa çıkardı ve biraz içimizi yaralar bir biçimde 'marka değeri yüksek' falan gibi satış ilanında ibareler kullandı. Bizim bu niyetimizi maddi büyük çıkara tahvil etmek gibi bir niyet ve gayret var" diye konuştu.

Bakan Günay, bir yaptırım güçlerinin olmadığını ve arada özel hukuk ilişkisinin bulunduğunu vurgulayarak, bir vadede anlaşacaklarını ümit ettiğini söyledi.

Sivaslılar'a canlı yayında çağrıda bulunan yönetmen Sırrı Süreyya Önder, "Ya Sivaslılar, siz bu işten rahatsız olmuyor musunuz?" dedi.

Sivasspor'un şampiyonluk yarışında olduğuna değinen Sırrı Süreyya Önder, "Bu Sivasspor'un şampiyon olmasından da, küme küşmesinden de çok daha kıymetli ve hicranlı bir iştir" diyerek Sivasslılar'ın bu konuya hassasiyet göstermesini istedi.

Önder, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu irade, bu şehrin üzerine çöken toz dumana en anlamlı cevabı verecek olan Sivaslılar'dır. Bi kalkın ayağa; bu densizliğe, bu terbiyesizliğe, bu vandallığa, bu lekeye bi dur deyin. Reşit her bireyin omuzundadır bu yük."

Televizyon Gazetesi / 20 Mayıs 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.