Sivas'ta '2 Temmuz' önlemleri

Sivas'ta '2 Temmuz' önlemleri

Sivas'ta '2 Temmuz' önlemleri  SİVAS'ta 2 Temmuz 1993'te 35 kişinin öldüğü olayların 17'nci yıldönümü...

A+A-

Sivas'ta '2 Temmuz' önlemleri Sivas'ta '2 Temmuz' önlemleri
 
SİVAS'ta 2 Temmuz 1993'te 35 kişinin öldüğü olayların 17'nci yıldönümü öncesi, kentte düzenlenecek anma programına yönelik güvenlik önlemleri artırıldı. Otel çevresi ve anma programına katılacakların geçiş güzergahlarında toplam 85 Mobese kamerası kayıt yapacak, çevre illerden 500 polis desteği sağlanacak.

2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılmasıyla meydana gelen ve 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların yıldönümü için kentte hazırlıklar sıklaştırıldı. Olayın yaşandığı 1993'ten bu yana ilk kez anma programının cuma gününe denk gelmesi nedeniyle tedbirlerin artırılması kararlaştırıldı. Bu çerçevede Madımak Oteli'nin bulunduğu Eski Belediye Sokak ile buraya açılan Atatürk Caddesi ve civarındaki sabit ve hareketli Mobese kameralarının sayısı artırıldı. Ayrıca anma programına katılacak grubun Ethembey Parkı önünden, Mevlana Caddesini kullanarak geçeceği güzergah üzerine de yeni kameralar yerleştirildi.

Kent merkezinde toplam 85 kameranın 2 Temmuz günü bütün geçiş güzergahlarını kayıt altında tutacağı ve her hangi bir olumsuzluk halinde anında müdahale imkanı sağlanacağı açıklandı. 2 Temmuz günü il genelindeki bütün polislerin izinleri iptal edilerek tam gün mesai yapmaları sağlanacak. Yaz dönemi nedeni ile tayinleri çıkan polisler de bu işlemlerini 2 Temmuz'dan sonra gerçekleştirebilecek. Çevre illerden takviye amacı ile 500 çevik kuvvet polisi istendi. Polisin yanı sıra askeri birliklere de hazır ol emri verildiği öğrenildi. 2 Temmuz öncesi kent giriş ve çıkışlarında da güvenlik önlemleri artırılacak. İl giriş güzergahlarında arama noktaları oluşturulacak. Otelin bulunduğu sokak ve grubun geçiş güzergahlarında bulunan araçlar ve çöp konteynerleri kaldırılacak, pankart ve dövizler de tek tek kontrolden geçirilecek. Anma programının belirlenmesi için de 28 Haziran günü güvenlik toplantısı gerçekleştirilecek. Bu toplantıda anma programının başlangıç ve bitiş saati kesinleştirilecek. Kalabalık bir grup beklenmesinden dolayı bu yılki anma programının cuma namazı sonrasına bırakılması bekleniyor.

Hürriyet - Halife YALÇINKAYA/SİVAS, (DHA) - 22 Haziran 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.