Sivas'ta katledilen 35 kişi Kıbrıs'ta anıldı

Sivas'ta katledilen 35 kişi Kıbrıs'ta anıldı

Sivas'ta katledilen 35 kişi Kıbrıs'ta anıldı  Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Derneği, geleneksel...

A+A-

Sivas'ta katledilen 35 kişi Kıbrıs'ta anıldı Sivas'ta katledilen 35 kişi Kıbrıs'ta anıldı
 
Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Derneği, geleneksel etkinliğini bu yıl da gerçekleştirdi. Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Derneği, Sivas katliamında yaşamını yitirenleri anma gecesi düzenledi.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde önceki akşam düzenlenen anma gecesine Dernek Başkanı Özdemir Gül, dernek yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nde yakılarak katledilen aralarında gazeteci, şair, ozan ve aydınların bulunduğu 35 kişinin anma gecesinde yapılan konuşmalar, okunan şiirler ve söylenen türkülerin hepsinde, kaybedilen insanlara duyulan özlem vardı. Gecede semah da dönüldü.

Dernek Genel Sekreteri Hüseyin Kurt tarafından hazırlanan ve 2 Temmuz olaylarının ve hayatını kaybedenlerin de yer aldığı sinevizyon gösterisinde salonda duygu dolu dakikalar yaşandı. 

Her çocuğun annesinden bir melek kadar saf ve temiz doğduğuna, fakat zaman içerisinde verilen çarpık eğitim ile mahalle baskısı sonucu bir caniye dönüştüğüne” dikkat çekilen konuşmalarda, “ ‘Madımak Oteli’ yangının faillerinin vicdan sahibi olmadıkları” belirtildi.

KAYNAK : Adem USLU - kibrisgazetesi.com - 4 Temmuz 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.