Sivas'ta provokasyon

Sivas'ta provokasyon

Sivas'ta provokasyon 2 Temmuz Madımak katliamının yıl dönümü yaklaşırken Sivas’ta provokasyonlar da başladı. Önceki gün...

A+A-

Sivas'ta provokasyonSivas'ta provokasyon

2 Temmuz Madımak katliamının yıl dönümü yaklaşırken Sivas’ta provokasyonlar da başladı. Önceki gün anma için Sivas Valiliği’ne başvuruda bulunan siyasi parti, sendika ve kitle örgütlerinin kapısına, dün tehdit içerikli notlar bırakıldı.

Anmanın tertip komitesinde yer alan Eğitim Sen ve BTS’nin tabelaları sökülerek kapılarına tehdit içerikli yazılı notlar bırakıldı. Kapılara asılan, 2 Temmuz’un Müslümanların bayramı olduğu yazılan notta; “Kahrolsun Hrant Dink, kahrolsun Aziz Nesin! Siz şerefsizsiniz, siz vatan hainisiniz” ifadeleri yer almaktaydı. Bu yaşananlar üzerine sendika yöneticileri kapılarına tehdit notları asanların bir an önce yakalanması için şikayette bulundular. Ayrıca önceki gün Anadolu gazetesinde Fikret Ünsal’ın yazısının anma başvurularının yapıldığı güne denk gelmesi ise dikkat çeken diğer bir unsur oldu. Ünsal, ‘2 Temmuz vurguncuları’ başlıklı başyazısında, katliamı anmaya gelenlerin, anma düzenleyenlerin ve Madımak Oteli’nin müze olmasını isteyenlerin tek derdinin para olduğunu iddia etmişti. Ünsal, katliamda hayatını kaybedenlerin anısına bir şey yapmak istenmesinin ise büyük bir yalan olduğunu söylemişti.

‘Saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız’

Siyasi parti, sendika ve kitle örgütü temsilcileri, Eğitim Sen binasında bir araya gelerek provokasyonlara tepki gösterdi. Tertip komitesi adına açıklama yapan 2 Temmuz Tertip Komitesi ve Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Önder Doğan, yaşanan katliamlar ve saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklarına dikkat çekti. “15 yıl önce ilimizde yaşanan ve kamuoyunda 2 Temmuz Madımak Katliamı olarak bilinen, 35 insanımızın yaşamına mal olan katliamı lanetleyip bir daha yaşanmaması için gösterdiğimiz duyarlılık tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir” diyen Doğan, sözlerine şöyle devam etti: “Ancak bu tür katliamları destekleyenler, katliamlardan medet umanlar ve çıkar sağlamaya çalışanlar elbette ki var. Bu çıkar odakları bizler gibi duyarlı, barış ve kardeşlik için çaba sarf eden kişi ve kurumları hedef göstererek susturmaya ve sindirmeye çalışmaktadırlar.” Kendilerinin vatan haini olmadığını vurgulayan Doğan, gelinen noktada 14 yıldır Sivas’a, Sivaslıya bu acıyı yaşatanların ve halkı birbirine düşürenlerin vatan haini olduğunu belirtti. Katliamı gerçekleştirenlerin her türlü baskıya, engellemeye ve sindirme politikalarına karşı Sivas’ta barış ve kardeşlik için mücadele edeceklerini bilmeleri gerektiğini dile getiren Doğan, “İnsan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, barıştan ve kardeşlikten yana olan herkesi 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü Madımak’ta katliamı lanetlemeye çağırıyoruz” dedi.

(Sivas/EVRENSEL) - 14 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.