"Sivil dinci, faşist bir diktatörlüğe gidiyoruz"

"Sivil dinci, faşist bir diktatörlüğe gidiyoruz"

Aleviler bu kez İzmir'de miting düzenliyorAlevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, İzmir mitingi ile ilgili ilk basın açıklamasını...

A+A-

Sivil dinci, faşist bir diktatörlüğe gidiyoruz
Aleviler bu kez İzmir'de miting düzenliyor

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, İzmir mitingi ile ilgili ilk basın açıklamasını Buca’da gerçekleştirdi. Balkız, Alevilerin 6 Mart’ta İzmir’de haklı taleplerini almak için miting düzenleyeceğini duyurdu

ABF Genel Başkanı Ali Balkız, Alevilerin “Eşit Yurttaşlık hakkı” başlığı altında son derece insani, meşru ve yasal talepleri için Türkiye demokrasi tarihinin en büyük eylemlerini gerçekleştirdiğini belirtti. Ankara ve Sıhhiye’de yüzbinlerin katılımıyla gerçekleştirdiğikleri mitingleri hatırlatan Balkız, “Biz Aleviler ne denli kararlı isek; ne yazık ki hükümet de bir o kadar, kararsız, tutarsız, savsaklayıcı, geçiştirici, bir konumdadır. Daha da kötüsü Alevilerin içinden devşirdiği, Alevi toplumu içerisinde hiçbir değerleri olmayan, esameleri okunmayan kesim ve kimselerle, günün geçerli deyimi ile söylersek; çakma alevilerle kamuoyunu oyalayıp duruyor” dedi.

Sivil dinci, faşist bir diktatörlüğe gidiyoruz

AKP’yi ciddiyete davet eden Balkız, Ortadoğu’daki halk isyanlarına dikkat çekerek Başbakan’ın bir yandan diktatörlere çekilin çağrısı yaptığını, diğer yandan kendi halkı için diktatörce uygulamalarda bulunmasını eleştirdi.

Balkız, “HSYK ve Anayasa Mahkemesi üyelerini kendi memurları haline getirdikten sonra; sıraya Yargıtay ve Danıştay üyelerini aldıktan sonra, iki partili bir Meclis ve Başkanlık sistemi hazırlıkları ile; anlıyor biliyor ve görüyoruz ki sivil dinci, faşist bir diktatörlüğe doğru gidiyoruz” dedi.

ABF Başkanı, 6 Mart saat 13.00’da İzmir Gündoğdu Meydanı’nda büyük bir miting düzenleyerek ısrarla demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü, çoğulcu anayasa taleplerini dile getireceklerini duyurdu. Balkız bu mitingle seçimlere giderken sadece AKP’ye değil, iktidara talip tüm partilere sesleneceklerini, hiçbir partinin ya da adayın taşıyıcısı olmayacaklarını dile getirdi.

Sendika.Org - 06 Şubat 2011 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.