Siyasette "Alevi" polemiği tam gaz

Siyasette "Alevi" polemiği tam gaz

Siyasette "Alevi" polemiği tam gazBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Onur Öymen'in Dersim isyanı ile ilgili sözlerinden yola...

A+A-

Siyasette "Alevi" polemiği tam gazSiyasette "Alevi" polemiği tam gaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Onur Öymen'in Dersim isyanı ile ilgili sözlerinden yola çıkarak, CHP'nin geçmişte de hem Kürt kökenli hem Alevi yurttaşları dışladığını söyledi. Erdoğan, "Ahmet Gürüz Ketenci'yi seçtirdiğinizde 'hem Türk hem Sünnidir, Alevi değildir' diye mutlulukla verdiğiniz beyanat unutulmadı" dedi. Erdoğan, köşe yazarlarına da sert çıktı.

AK Parti Meclis grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, CHP'li Onur Öymen'in Dersim olayları ile ilgili sözleri için, "Dersim için söylenen sözler nedeniyle bütün ülke infiale kapılıyor, kendi partisindeki insanlar hayrete düşüyorlar, 'bu sözler gerçek olamaz' diyorlar. Ama sözlerin sahibi çıkıyor, pişkinlikle, 'evet, yanlış anlamadınız. Dersim'de analar ağlamıştır, bugün de anaların ağlamasında bir sakınca yoktur' diyor. Bunları göğsünü gere gere söylüyor. Şecaat arz edeyim derken, sirkatin söylüyor" dedi.

CHP lideri Deniz Baykal'ın "Başka kapıya, başka kapıya... Alevilerden sana hayır yok" sözlerine de, "Alevi kapısının bekçisi misin. Yıllar önce CHP'nin kapılarını kapattın" yanıtını verdi.

"Hizipçiliğiniz dillere destan"

Erdoğan, "CHP İstanbul İl Kongresinde, il başkanlığına desteklediğiniz, benim hemşehrimdir, Ahmet Güryüz Ketenci'yi seçtirince sevinç ve coşkuyla basına, 'İşte İstanbul İl Başkanlığına seçtiğimiz arkadaşımız; hem Türk, hem Sünnidir, Alevi değil' diye mutlulukla verdiğiniz beyanat unutulmadı, bunlar hep kayıtlarda var Sayın Baykal. Bir beyanatınızla hem Kürt kökenli, hem Alevi vatandaşları dışladınız. CHP'deki ikinci döneminizde bu unsurların temsilcilerini partinizden ihraç etmediniz mi, uzaklaştırmadınız mı, istifaya zorlamadınız mı? Bunları inkar etseniz bile, bunlar kayıtlara geçti. Sizin ne kadar hizipçi olduğunuz dillere destandır, iyi tanınırsınız, iyi bilinirsiniz" dedi.

"Aleviler arka bahçeniz değildir, olmayacak da" diyen Erdoğan, CHP'nin bölge ve zümre partisi olduğunu söyledi.

CHP'ye milletle barışma çağrısı yapan Erdoğan, partinin açılıma da destek vermesini istedi.

Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Alevilerle ilgili olarak geçen hafta grup toplantısında yaptığı çağrıları da, "Somut olmasına karşın hiçbir yeni değil" diye eleştirdi. CHP'nin önerilerinden birinin Tunceli Üniversitesi'nde hayata geçirilmiş olduğunu kaydeden Erdoğan, "Tunceli'nin haritada yerini bilmez" dedi.

(CNNTURK.COM) - 01.12.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.