SODEV : Madımak derhal kamulaştırılıp, müze haline getirilmelidir

SODEV : Madımak derhal kamulaştırılıp, müze haline getirilmelidir

SODEV : Madımak derhal kamulaştırılıp, müze haline getirilmelidir2 Temmuz Sivas Katliamı nedeniyle SODEV Genel Sekreteri Mehmet Tüm tarafından yapılan...

A+A-

SODEV : Madımak derhal kamulaştırılıp, müze haline getirilmelidirSODEV : Madımak derhal kamulaştırılıp, müze haline getirilmelidir

2 Temmuz Sivas Katliamı nedeniyle SODEV Genel Sekreteri Mehmet Tüm tarafından yapılan BASIN AÇIKLAMASI

Bilindiği gibi 2 Temmuz 1993‘te Pir Sultan Abdal etkinlikleri için Sivas’a  giden ve bu etkinliklere sazıyla, sözüyle katkıda bulunan aydın, sanatçı ve yazarların kaldığı Madımak Oteli, örümcek kafalı yobaz ve faşist gruplar tarafından ateşe verilmiş ve 35 can diri, diri yakılmıştı.

Bu  güruh, bununla da kalmamış, Atatürk ve Pir Sultan Abdal heykellerini de parçalayarak, ‘Sivas laiklere mezar olacak, Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak, Şeriat gelecek, batıl zail olacak’ sloganlarıyla ve tekbir sesleriyle yürümüşlerdi.

Sivas olaylarının başlangıcında, şehir içinde yobaz güruh tarafından bildiriler dağıtılmış, din adına cihat çağrıları yapılmıştır. Malatya, Maraş, Çorum’da olduğu gibi Sivas’ta da aynı katliam yapılmıştır.  Bu olayda öldürülenler, yaralananlar  ve yangından kurtulanlar için mağdur değil tahrikçi denilirken, katliamı yapanlar ise, daha önce ve sonra benzeri olaylarda olduğu gibi, tahrik altında kalanlar olarak değerlendirilmişlerdir.

Katliamdan hemen sonra tadilatı yapılarak, altına et lokantası açılan Madımak Oteli, 15 yıl sonra da yanmaya devam ediyor. 21. yy’la giren Türkiye’nin bütün dünya insanlığına yaşattığı ve halen yaşadığı utancıdır Madımak! Ne o günün iktidarı ne de geçen 15 yıldan bu yana gelen iktidarlar bu ayıbı ve mağduriyeti ortadan kaldırmak için bir adım atmamışlardır.

Madımak derhal kamulaştırılıp, barış ve kardeşlik müzesi haline getirilmelidir.

Demokratik ülkelerde Devletin asli görevlerinden biri de, vatandaşın mal ve can güvenliğini korumaktır. Ayrıca, bu tür provakatör, kışkırtıcı ve saldırganları açığa çıkarmak da yine Devletin ve siyasal iktidarın görevidir.

İki Temmuz’da Sivas’ta 35 canı diri  diri yakanları, bunlara çanak tutanları bir kez daha lanetliyor ve nefretle kınıyoruz. Kaybettiğimiz tüm canları saygıyla anıyoruz.        

Mehmet TÜM / SODEV Genel Sekreteri                                                

ALEVİ HABER AJANSI - 2 Temmuz 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.