Solda Büyük buluşma gerçekleşiyor

Solda Büyük buluşma gerçekleşiyor

Solda Büyük buluşma gerçekleşiyor Uzun zamandır kuruluş çalışmaları süren Solda Büyük buluşma gerçekleşiyor....

A+A-

Solda Büyük buluşma gerçekleşiyorSolda Büyük buluşma gerçekleşiyor
 
Uzun zamandır kuruluş çalışmaları süren Solda Büyük buluşma gerçekleşiyor.
 
Solda Büyük Buluşmada Ali Balkız, Fuat Keyman,  Gencay Gürsoy, Sami Evren, Ahmet İnsel, Erol Katırcıoğlu, Mithat Sancar, Kazım Genç, Hüseyin Ergün, Fikri Sağlar gibi isimler yer alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Ziya Halis solda büyük buluşmanın Genel Başkanı oluyor. Yeni parti 10 Martta kuruluşunu gerçekleştirilerek Genel Başkanlığına Ziya Halis’i getirecek ve SHP ile birleşme kararı alacak. 

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) 13 Mart günü yapacağı kongrede hem ismini hem de genel başkanını değiştirecek. Partinin ismi, yeni partinin ismi olacak. Genel Başkanlığına ise Ziya Halis’i getirecek, merkez organlarını seçecek.

Yeni parti demokratik değişimi, toplumsal eşitliği, barışı ve kardeşliği savunacak; kitlesel sol-sosyal demokrat politikaları esas alacak ve iktidarı hedefleyerek cumhuriyetin kazanmlarına sahip çıkarak, cumhuriyetin demokratikleştirlimesi politikalarını yürütecek. Laik, demokratik ve sosyal Türkiye'nin oluşturulması için politaklar üretecek.
 
Kurulacak olan yeni partinin adının Halk Partisi, Toplumsal Eşitlik Partisi olması yönünde görüşler bulunuyor. Partinin ismi ve genel başkanı ile vitrinde yer alacak kurucuları önümüzdeki günlerde kamuoyu ve basının önüne çıkacak.

Solda Büyük Buluşmada Genel Başkanlığa getirilecek olan Ziya Halis, 1948 yılında Sivas’ın Zara ilçesinde doğdu. İTÜ İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. SHP’den Sivas milletvekilliğine seçildi; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yaptı. Ziya Halis'in soldan gelmesi ve solun değişik çevreleri ile diyalogunun bulunması, Alevi ve Kürt kökenli olması gibi özellikleri Genel Başkanlık için ön plana çıkmasını sağladı. Barış Konferansı üyesi olan ve 10 Aralık Hareketi'nin içinde yer alan  Ziya Halis, Alevi Örgütleri ile sürekli diyalogu, Kürt sorununun barışçıl demokratik çözümü için çabaları ve demokrat kapsayıcı kişiliği ile tanınıyor. 
 
Solda Büyük Buluşma
13 Aralık'da Ankara'da Anatolia Kültür Merkezi'nde yapılacak SHP'nin birleşme kongresinde gerçekleşecek.

KAYNAK : Alevihaber.com - 03.03.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.