Soldan ortak seçim açıklaması

Soldan ortak seçim açıklaması

Soldan ortak seçim açıklamasıBirçok sol parti ve hareket, bugün yapılan ortak bir basın açıklamasıyla yerel seçimlerde...

A+A-

Soldan ortak seçim açıklamasıSoldan ortak seçim açıklaması

Birçok sol parti ve hareket, bugün yapılan ortak bir basın açıklamasıyla yerel seçimlerde ortak hareket edeceklerini ilan ettiler.

soL (HABER MERKEZİ) Sol, 29 Mart yerel seçimlerinde ortak tavır alacağına dair bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamayı DTP (Demokratik Toplum Partisi), ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi), EMEP (Emek Partisi), TKP (Türkiye Komünist Partisi), SDP (Sosyalist Demokrasi Partisi), EHP (Emekçi Hareket Partisi), DSİP (Devrimci Sosyalist İşçi Partisi), Sosyalist Parti, Yeşiller Partisi, DİP Girişimi (Devrimci İşçi Partisi Girişimi), Halkevleri, ESP (Ezilenlerin Sosyalist Platformu), DHP (Demokratik Haklar Federasyonu), SODAP (Sosyalist Dayanışma Platformu), SEH (Sosyalist Emek Hareketi), TÖP (Toplumsal Özgürlük Platformu), Anti-Kapitalist, Teori ve Politika, Kaldıraç, HKM (Halk Kültür Merkezleri), Türkiye Gerçeği, Köz, Proletaryanın Kurtuluşu, 78’liler Girişimi hazırladı.

Açıklama Türkiye’nin seçimlere kriz ortamında girdiği tespitiyle başlıyor. Türkiye’nin de ekonomik krizden en çok etkilenecek ülkelerden biri olduğu, etkilerinin şimdiden işten atmalar, düşük ücretler ve artan zamlarla görüldüğü belirtiliyor. AKP hükümetinin krizin yükünü emekçilere yıkma amacı vurgulanıyor.

Kriz konusunda açıklamada şu tespitte bulunuluyor: “Mevcut kriz ortamında egemen güçler ve sınıflar kendi çıkarları etrafında emekçileri saflaştırmaya ve yedeklemeye çalışıyor. Bu güçler arasında bugüne kadar uygulanan sömürü politikalarını sürdürme konusunda ciddi bir farklılık bulunmuyor. Kürt sorununu baskı ve şiddet politikaları çerçevesinde 'çözme' konusunda bir farklılık görülmüyor. Ve yine emperyalizmin politikalarına bağımlılık konusunda da bir farklılık görülmüyor. Fark sömürüden elde edilen servetin nasıl paylaşılacağında ve Türkiye’nin bölgede emperyalizm politikalarına bağımlı olarak oynayacağı rolün kimin tarafından yürütüleceğinde ortaya çıkıyor.”

Açıklamada şöyle deniyor: “Mümkün olan her il, ilçe, belde ve mahallede emekçilerin demokrasi anlayışına uygun olarak en geniş emek ve toplumsal muhalefet dinamiklerini kapsayan, oluşturduğumuz ve oluşturacağımız yerel platformlarda, halkın çıkarlarını temel alan programlar çerçevesinde ortak adaylarımızı halkın katılımını içeren demokratik yöntemlerle belirleyerek emekçilerin ve ezilenlerin alternatifini yaratmaya çalışacağız."

Ayrıca düzen güçleri tarafından DTP’ye yöneltilen millyetçi-ırkçı ve gerici saldırılara karşı durulacağı da açıklamada belirtiliyor.

Ortak açıklamayı yapan sol güçler, yerel yönetimlere emekçilerin ihtiyaçları doğrultusunda merkezi bütçeden kaynak aktarılmasını ve yerel hizmetleri piyasalaştıran, taşeronlaştıran, özelleştiren, parası olanın hizmet alacağı yerel yönetim anlayışına son verecek kamucu, sosyal bir yerel yönetim anlayışını savunacaklarını kaydettiler.

SOL HABER - 28 Aralık 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.