"Solu Temsil Eden Parti Yok"

"Solu Temsil Eden Parti Yok"

"Solu Temsil Eden Parti Yok"      İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras öncülüğünde kurulması planlanan...

A+A-

"Solu Temsil Eden Parti Yok"   "Solu Temsil Eden Parti Yok"  
  
İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras öncülüğünde kurulması planlanan yeni bir sol partinin yapılacak olan genel toplantısına Çorum’dan katılması amacıyla temsilci heyeti seçildi. Çorum Halk Kültür Evi’nde yapılan toplantıya konuşmacı olarak Alevi Bektaşi Federasyonu adına İshak Karabıyık, Temas Heyeti adına da Abdullah Çiftçi katıldı.  ‘Demokrat, Eşitlikçi ve Özgürlükçü Bir Siyasal Hareket’ sloganıyla yola çıkan yeni sol parti girişimi için Alevi Birlikleri Federasyonu, DİSK ve SHP destek verdi.

Temas Heyeti adına Çorum Halk Kültür Evi’ndeki toplantıya katılan Abdullah Çiftçi, ülkede gerçek bir sol partiye ihtiyaç olduğunu ve mevcut partilerin solu yeterince temsil edemediğini belirterek, ülkenin yer altı ve yerüstü kaynaklarının peşkeş çekildiğini, Alevilerin, Kürtlerin ve işçilerin taleplerini dile getirmek için örgütlendiğini ancak ayrı ayrı örgütlenmenin sorunların üstesinden gelme konusunda yeterli olmadığını vurguladı.

Ülkenin giderek sağa doğru kaydığını ve bu gidişe dur diyecek bir sol frene ihtiyaç bulunduğunu belirten Abdullah Çiftçi, ülkede ezberlerin bozulması ve talan politikalarına dur diyebilecek yeni bir oluşum gerektiğini kaydetti

"Solu Temsil Eden Parti Yok"

Çiftçi, “Evet, bu ülkede gerçek bir sol partiye ihtiyaç var. Çünkü ülkedeki sol partilerin hiç biri solu temsil etmede yeterliliğe sahip değil. Bundan hareketle Ufuk Uras’ın çağrısıyla 4 Temmuz tarihinde bir toplantı yaptık ve bu toplantıya ‘Tarihsel Birleşme’ dedik. Toplantıda alınan kararla yeni bir sol parti kurmaya karar verdik. Ülkenin önemli Sivil Toplum Örgütleri de bize destek verdi” dedi.
 
KAYNAK : Corumhaber.net - 07 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.