SON NOKTA DA BU HAFTANIN KAPAK KONUSU ALEVİLER

SON NOKTA DA BU HAFTANIN KAPAK KONUSU ALEVİLER

SON NOKTA’DA BU HAFTANIN KAPAK KONUSU ALEVİLERAntalya'nın Haftalık Haber, Siyaset ve Yorum Dergisi Son Nokta'nın bu hafta ki kapak konusu Aleviler....

A+A-

SON NOKTA DA BU HAFTANIN KAPAK KONUSU ALEVİLERSON NOKTA’DA BU HAFTANIN KAPAK KONUSU ALEVİLER

Antalya'nın Haftalık Haber, Siyaset ve Yorum Dergisi Son Nokta'nın bu hafta ki kapak konusu Aleviler. "Alevilerin alevi!" başlığı ile verilen kapak haberinde "Tarafların eleştirileri ağır. Bir taraf, “Bu toplum sanki haraç mezat satılıyor” derken, diğer taraf onları “Yürek sağırlığı ve vicdan körlüğü sizde kronik bir hal almış” diye yanıtlıyor. Cemden kovulduklarını söyleyenlerin iddiaları da havada uçuşuyor." deniliyor. 

20. Sayıysı ile okuyucusu ile buluşan dergi her hafta birbirinden çarpıcı konulara değiniyor. 3 YTL'den satılan dergiye Antalya gazete bayilerinden ulaşmak mümkün. Bu çarpıcı tartışmayı Son Noktada okuyabilirsiniz.

SON NOKTA’DA BU HAFTA

KAPAK
Alevilerin alevi!

Tarafların eleştirileri ağır. Bir taraf, “Bu toplum sanki haraç mezat satılıyor” derken, diğer taraf onları “Yürek sağırlığı ve vicdan körlüğü sizde kronik bir hal almış” diye yanıtlıyor. Cemden kovulduklarını söyleyenlerin iddiaları da havada uçuşuyor.


SİVİL TEPKİ
Üniversitede ‘Kolektif’ ses: XK

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifi’nin hedefi herkese eşit, parasız, nitelikli üniversite eğitimi hakkının verilmesini sağlamak. İki yıl önce, küçük bir hareket olarak ortaya çıkan Kolektifler, binlere ulaştı. Şimdilerde büyük bir gençlik inisiyatifine dönüştüler.


YAŞAM
Vikinglerin sırrını çözen Antalyalı

Antalyalı araştırmacı Turgay Kürüm, Göktürk alfabesinden yola çıkarak ‘runik’ yazıtların gizemini çözecek sonuçlara ulaştı. Kürüm’e göre Türklerin yaşadığı bölgeye gelen İskandinav kavimleri onlardan ‘Runik’ yazıyı öğrendiler.


TOPLUM
Menderes’in ‘kafasız’ kadınları

Büyükşehir Belediyesi adına düzenlenen Ramazan etkinliklerinde dağıtılan gazetede kesik başlı kadın reklamları yer alıyor. Tesettür ürünleri satan bir firmanın ilanında kadın mankenlerin yüzü kazınmış ve kafaları kesilmiş. ‘Şehr-i Ramazan’ isimli gazetede sergilenen bu çağdışı zihniyet görenlerin tepkisini çekti.


SİVİL TEPKİ
Novamed’in cesur kızları

Novamed’teki kadın emekçilerin grevi birinci yılını doldururken, dünyanın dört bir yanından gelen yabancı sendikacılar destek mesajları verdiler. Herkes kendi dilinden işçi sınıfının dayanışmasını haykırdı. Davul zurna eşliğinde halaylar çekildi, zılgıtlar atıldı.


SİYASET ARASI
İktidar olmak için ‘sol dönüşüm’ istiyorum

CHP’nin halktan koptuğunu ileri süren Hasan Öder, parti içindeki “ağabey ve ablalara” dikkat çekiyor. Parti üyelerinin ağabey ve ablalara itaat ettiğini açıklayan Öder, “Ağabey ve ablalar da Baykal’a itaat eder” diyerek CHP’nin yapısını sergiliyor.

SİYASET
Kemal’in askerleri görev başına

SHP ve CHP eski il başkanlarından Faruk İlter, Antalya’da solun dağınıklığını gidermek için bir ‘Koordinasyon Kurulu’ öneriyor. İlter bu oluşuma, “Kemal’in Askerleri” ismini öneriyor. İlter, seçimleri solun değil, örgütsüzlüğün ve halkın önüne bir proje ile çıkamayanların kaybettiğini savunuyor.


TOPLUM
Divriği iki parça

Başkan Ali Hergül’ün geçen sayımızda yaptığı açıklamalar bazı Divriğilileri kızdırdı. Hergül’e tepki gösteren Divriği Kültür Derneği’nin kurucu üyeleri, ‘İki koyunu dahi güdemez’ suçlamasında bulundular. Dernek binasının bütün gün kapalı olduğunu da söyleyen kurucu üyeler, bunu yeni yönetimin ayıbı olarak nitelendiriyorlar.

 

Her hafta olduğu gibi bu haftada…
Yaa!.. İşte Böyle…    Celal Hafifbilek
Sırlar      Eşref Ural
Tam Yeri ve Sırası                      Fikret Otyam
Görece      Giray Ercenk
Noktalı Virgül     Bekir Bülent Özsoy
Bence      Ayla Çekiç
Şehir Işıkları  ve Kitaplık   Ahmet Tüzün
Kültür Sanat Rehberi    Hülya Özyol
Laz Kapital     Yılmaz Okumuş
İnternet
Tozlu Raflar

 

YILLIK ABONE BEDELİ : 150-YTL
İLÇELER YILLIK ABONE BEDELİ: 200-YTL 

SON NOKTA
Antalya'nın Haftalık Haber, Siyaset ve Yorum Dergisi  / Tel: 0554 800 40 41
E-mail:

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy33303 = 'sonnoktahaberdergisi' + '@';

addy33303 = addy33303 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text33303 = 'sonnoktahaberdergisi' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

33303 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

09.10.2007

ALEVİ HABER AJANSI

https://www.alevihaber.com/

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.