Songül Tunçdemir’in karar duruşması yarın; Alevilerden dayanışma çağrısı

Songül Tunçdemir’in karar duruşması yarın; Alevilerden dayanışma çağrısı

Eski PSAKD Kartal Şube Başkanı Songül Tunçdemir'in 'Örgüt üyeliği' iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması yarın (25 Aralık'da) görülecek. Malatya 5. Ağır Ceza Mahke

A+A-

KHK ile ihraç edilen Eğitim-Sen Üyesi öğretmen ve eski PSAKD Kartal Şube Başkanı  Songül Tunçdemir’in ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması, yarın (25 Aralık) saat 10.00’da Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Alevi kurumları ve yöneticileri, Songül Tunçdemir’in Malatya 5.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmasına katılım ve dayanışma çağrısında bulundular.

Sosyal medyadan yapılan çağrılar şu şekilde:

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker: Son yıllarda kuyruğu bir türlü doğrultulamayan senaryolarla bizleri; “terör örgüt üyeliği,” “terör örgütü propagandası” gibi öğretimizle uzaktan, yakından yan yana gelemeyecek iftiralar ile yıldırmak istiyorlar. Bu iftiralar bizi Alevi toplumun onurla yürüttüğü her alanda eşit haklar mücadelesine katkı sunmamızdan asla vazgeçirmeyecektir!#SongülTunçdemir YanlızDeğildir!

Sanatçı Ayfer Düzdaş:

Suya dalan güneşin nurundayızMürşidi Kamil’in kelamındayızHer seherde cananın yanındayızYetiş Şahe Merdan ya Xızı yetiş#songültunçdemir yalnız değildir.

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Derneği Yöneticisi Selver Kaya: Alevilerin üzerinde senaryolarla bizleri; “terör örgüt üyeliği,” “terör örgütü propagandası” iftiraları biz Alevi toplumunun onurla yürüttüğü, her alanda eşit haklar mücadelesine katkı koymaktan asla vazgeçirmeyecektir!#SongülTunçdemir YanlızDeğildir!

(HABER MERKEZİ) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.