Sonunda bu da oldu: Nü tablo bıçaklandı

Sonunda bu da oldu: Nü tablo bıçaklandı

Sonunda bu da oldu: Nü tablo bıçaklandı     MERSİN Üniversitesi 'Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü...

A+A-

Sonunda bu da oldu: Nü tablo bıçaklandıSonunda bu da oldu: Nü tablo bıçaklandı   
 
MERSİN Üniversitesi 'Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Yeni Yıl Karma Sergisi'nde sergilenen nü bir resmin bıçaklandığı iddiaları doğrulandı. Edinilen bilgiye göre, 27 Aralık Perşembe günü Yenişehir Yerleşkesi Eğitim Fakültesi Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunulan 'Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Yeni Yıl Karma Sergisi'nde yer alan nü resim, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından bıçaklandı. Bıçaklanan resmin sergi salonundan depoya kaldırıldığını belirten yetkililer, serginin, bir ay süreyle sanatseverlerle buluşacağını kaydettiler. MEÜ Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Berika İpekbayrak da olayı doğrulayarak, nü resmin depoya kaldırıldığını kaydetti.

BİRGÜN - 2 Ocak 2008

Nü tablolara bıçaklı saldırı

Mersin Üniversitesi'nde yeni yıl karma sergisinde sergilenen beş adet nü tablo bıçakla kesildi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nün yeni yıl karma sergisinde yer alan beş adet nü tabloya bıçaklı saldırıda bulunulduğu ortaya çıktı. Olayı doğrulayan ve bu tabloların da sergilenmeye devam ettiğini ifade eden Dekan Prof. Dr. Berika İpekbayrak, "O kadar büyütülecek bir konu değil" dedi.

Yenişehir Kampusu Eğitim Fakültesi Sergi Salonu'nda 27 Aralık'ta açılan ve yaklaşık bir ay süreyle açık kalacağı belirtilen sergide resim bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerinin yaptığı çalışmalara yer verildi.

Biri Yrd. Doç. Dr. Zeki Umay'ın çalışması olan beş nü tablo, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bıçakla kesildi. Saldırıda bazı tablolar büyük ölçüde zarar gördü.

'Densizlik'

MEÜ Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. İpekbayrak, nü tabloların bıçaklı saldırıya uğradığını doğruladı. Tabloların bu şekliyle sergilendiğini belirten Prof. İpekbayrak, olayı "densizlik" olarak nitelendirdi.

Saldırıyı öğrencilerin de yapmış olabileceğini belirten Prof. İpekbayrak, şunları söyledi:

"Bunu yapan dışarıdan biri de olabilir. Çünkü sergi Eğitim Fakültesi fuayesinin girişinde bulunuyor. O kadar büyütülecek bir konu değil."

MUSTAFA ERCAN Mersin DHA
MİLLİYET - 2 Ocak 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.