Sorunları Obama Değil Hükümet Çözecek

Sorunları Obama Değil Hükümet Çözecek

Sorunları Obama Değil Hükümet ÇözecekObama'nın istanbul'da dini liderlerle görüşmesini değerlendiren ABF Genel Başkanı...

A+A-

Sorunları Obama Değil Hükümet ÇözecekSorunları Obama Değil Hükümet Çözecek

Obama'nın istanbul'da dini liderlerle görüşmesini değerlendiren ABF Genel Başkanı Ali Balkız, "Obama Alevi temsilcileriyle bir görüşme yapabilirdi. Fakat Alevilerin sorunları bu ülkeye ait ve çözüm mercii de Türkiye Devletidir." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama istanbul ziyareti sırasında Türkiye'deki dini liderlerle de biraraya gelmişti.istanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Türkiye Musevileri Hahambaşı ishak Haleva, Türkiye Ermenileri Patriği Vekili Aram Ateşyan, Süryani Kadim Cemaati Metropoliti Yusuf Çetin ve Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşen Obama, dini liderlerle sorunları hakkında fikir alış-verişinde bulunmuştu.

GÖRÜŞME TALEBİNDE GEÇ KALDIK

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Amerikan Başkanı Obama'nın dini liderlerle görüşmesi, fakat Alevi temsilcileriyle görüşmemesi hakkında şu görüşleri dile getirdi:

"Biz Alevi Bektaşi Federasyonu olarak demokratik sivil toplum örgütüyüz ve dini kurum değiliz. Bu nedenle görüşmemiş olabilir. Obama Alevileri biliyor. Biz Obama Türkiye'ye geldiği zaman yetkilere görüşme talebimizi ilettik. Fakat yetkililer bize 'geç kaldığımızı, Türkiye'ye gelmesi kesinleştiği zaman talepte bulunulduğunda belki görüşme olabileceğini' söyledi. Biz Obama ile görüşme talebinde bulunmakta geç kaldık. Fakat Alevilerin sorunlarıyla ilgili Alevi temsilcileriyle bir görüşme yapabilirdi."

BİZE MİTİNG YOLLARI GÖRÜNDÜ

Obama ile görüşme yapılsaydı Alevilerin sorunlarının çözümü açısından olumlu bir etkisi olabileceğini söyleyen ABF Genel Başkanı Ali Balkız, "Fakat Alevilerin sorunları bu ülkeye ait ve çözüm mercii de Türkiye Devletidir. Obama konuşmalarında herkese mavi boncuk dağıttı. Obama gitti ve biz  kendi sorunlarımızla başbaşa kaldık.

AKP'nin ne yapacağı önemli. Seçim öncesi Alevi açılımı ile ilgili dosyalarını kapatmışlardı. Seçim sonrası tekrar açabilecekler mi? Yeni anayasada Diyanet işleri ile ilgili değişiklik yapacaklar mı? Zorunlu din derslerini ele alacaklar mı? Bunların mümkün olacağını sanmıyoruz. Bize yeniden demokratik haklarımızı elde etmek için miting yolları göründü" dedi.

BİRGÜN - OZAN BiLiR - 10 Nisan 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.