Sosyal projeye 'dini' ayar

Sosyal projeye 'dini' ayar

Sosyal projeye 'dini' ayar     Amasya Kız Meslek Lisesi'nde kız öğrencilere yönelik baskılar, yine İstanbul'da...

A+A-

Sosyal projeye 'dini' ayarSosyal projeye 'dini' ayar   
 
Amasya Kız Meslek Lisesi'nde kız öğrencilere yönelik baskılar, yine İstanbul'da bir lisede edebiyat öğretmeninin Alevi bir öğrenciye yönelik "Aleviysen benden çekeceğin" var diyerek şiddet uygulamasının yankıları devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki dini eğitim ve öğretim tartışmalarını alevlendirecek bir adım attı. MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri için hazırlanan bir genelge rehber öğretmenler ve idareciler tarafından uygulanması için ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından tüm okullara gönderildi. Ayrıca dönem sonunda uygulamayı yapan öğretmenlerin bildirilmesi istendi.

SIRA TÜM OKULLARDA!

İmam Hatipler için hazırlanmasına rağmen İlçe Milli Eğitim müdürlüklerine gönderilerek tüm okullar için öngörülen genelgede, "sağlıklı bir aile yapısının oluşturulması, çocuğun biyolojik ve psikolojik gelişimi, aile içi ilişkiler, kuşaklar arası iletişim ve öğrencilerin başarı seviyelerinin yükseltilmesi amacıyla 'Evin Okula Yakınlaştırılması ve Değişen Anne-baba Rolleri Projesi" kapsamında yapılacak çalışmalar anlatılıyor.

Proje ise "ailede disiplin, sorumluluk bilgisinin oluşturulmasında aile, kültür ve gençlik sorunları, ergenlik ve ergenin özellikleri, madde bağımlılığı, karakter eğitimi, davranış ve uyum bozuklukları, aile içi etkili iletişim becerileri, duygusal istismar, çocuk yetiştirme biçimleri, aileyle okul işbirliğinin canlı tutulması, veli-okul-öğrenci işbirliğinin sağlanması" gibi sosyal konuların yanı sıra dini eğitim ve öğretime yönelik çalışmaları da kapsıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip liselerinde pilot olarak uygulama yapıldığı ve olumlu sonuçlar alındığına dikkat çekilen genelgede, proje kapsamında, bu pilot illerde "Ergende dini tutum ve davranışlar, ibadet eğitimi, ahirete iman öğretimi, çocuklara iman öğretimi, peygamber inancı ve sevgisi (Kutlu Doğum haftası nedeniyle)" gibi konularda CD, slayt, konferans, aile toplantıları, ev ziyaretleri, köy ziyaretlerini de kapsayan çalışmalar yapıldığı ve önemli sonuçlar alındığı belirtiliyor.

YAYGINLAŞTIRMA ÇABALARI

Genelgede alınan başarılı sonuçlar nedeniyle söz-konusu projenin 2007-2008 öğretim yılında da uygulanması öngörülüyor. İmam Hatiplerin dışında diğer okulları da kapsayacak proje kapsamında, 2007-2008 öğretim yılında, ibadet eğitimi, ahiret iman öğretimi, peygamber inancı ve sevgisi gibi konuların yanı sıra "özel eğitim gerektirenler ve ailelerinin din eğitimi, veli ve öğrencilerin okuldaki uzman öğretmenler tarafından birebir şekilde takip edilip eğitilmesi" gibi konularda da "artan hızla" çalışmaların sürdürülmesi öngörülüyor. Genelgede, "proje kapsamında yapılan faaliyetlerin yöresel imkanlar da göz önünde bulundurularak yaygınlaştırılması genel müdürlüğümüzce önemsenmektedir" deniliyor.

Birgün - Ankara / 10 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.