Şovmen Erbil'e "Alevileri Aşağılamak"tan Dava Yok

Şovmen Erbil'e "Alevileri Aşağılamak"tan Dava Yok

Şovmen Erbil'e "Alevileri Aşağılamak"tan Dava YokErzincan Başsavcılığı, Çarkıfelek programında sarf ettiği "Mum söndü...

A+A-

Şovmen Erbil'e "Alevileri Aşağılamak"tan Dava YokŞovmen Erbil'e "Alevileri Aşağılamak"tan Dava Yok

Erzincan Başsavcılığı, Çarkıfelek programında sarf ettiği "Mum söndü mü yapıyoruz burada?" sözleri nedeniyle şikayet edilen şovmen Mehmet Ali Erbil hakkında dava açılacak bir şey bulmadı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, Çarkıfelek programında sarf ettiği "Mum söndü mü yapıyoruz burada?" sözleri nedeniyle şikayet edilen şovmen Mehmet Ali Erbil hakkında dava açılacak bir şey bulmadı.

Erbil, sunucusu olduğu programda bağlantının kopması ve ekranın aniden kararması üzerine bu sözleri söylemişti. Erbil Ekim ayı başında CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına telefonla bağlanarak özür dilemişti.

Hakan'ın "Mum söndü' lafı Alevi toplumu rahatsız eden bir laftır. O insanlarla ilgili üretilmiş yalanlardan biri de budur. Siz de bunu bilmediğiniz için istemeden incitmiş olabilir misiniz?" sorusuna Erbil şu yanıt vermişti:

"Ben sadece programın eğlenceli olmasını sağlamaya çalışırım. Yoksa böyle bir amacım asla söz konusu bile olamaz. Her akşam başka bir şehre bağlanırız programda. Ben bu illerin hangi mezhepten olduğunu araştırmam da, sormam da. Benim iyi niyetli de olsa ağzımdan çıkan bir söz onları incitmişse çok özür dilerim. Ben bunu bilsem ben Mehmet Ali Erbil olarak nasıl böyle bir şey söylerim."

Olaydan sonra Alevi toplumu Erbil'e sert tepki göstermişti. Başsavcılığın Ceza Yasası'nın (TCK) "kin ve düşmanlığa tahrik" fiilini düzenleyen 216. maddesinde başlattığı soruşturmadaysa sonuç çıkmadı. Cumhuriyet Savcısı Vahit Kayaduman takipsizlik kararı verdi. Erbil ise ifadesinde bu sözlerin ağzından istem dışı çıktığını söyleyerek, "Suç kastım yoktu" diyerek kendini savunmuştu. (EÖ)

Erzincan - BİA Haber Merkezi - 07 Şubat 2011, Pazartesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.