"Söyleyin parasını, yaptırırız cemevini"

"Söyleyin parasını, yaptırırız cemevini"

"Söyleyin parasını, yaptırırız cemevini"PSAKD Samsun Şubesi'nde Pirdal yeniden başkanlığa seçildi. PSAKD Samsun Şube Başkanlığı'na...

A+A-

"Söyleyin parasını, yaptırırız cemevini""Söyleyin parasını, yaptırırız cemevini"

PSAKD Samsun Şubesi'nde Pirdal yeniden başkanlığa seçildi. PSAKD Samsun Şube Başkanlığı'na Yılmaz Pirda seçilirken, kongreye TDH temsilcisinin “Cemevi’ne ihtiyacınız var, maliyetini söyleyin halledelim” sözleri damga vurdu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şube Başkanlığı'nın 8. Olağan Kongresi'nde Yılmaz Pirdal, yeniden başkanlığa seçildi. PSAKD Samsun Şube Başkanlığı binasında yapılan kongreyi izlemek üzere katılan siyasi parti temsilcileri söz alarak kongreyi selamlarken, kongreye damgayı Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Samsun İl Başkanı Refik Karakoç’un sözleri damga vurdu.

TKP, İP, CHP ve TDH temsilcilerinin katıldığı, ÖDP’nin yazılı mesaj gönderdiği kongreye 7 ilçe başkanıyla gelen Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Samsun İl Başkanı Refik Karakoç, "Oluşumumuz Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül önderliğinde kurulmuştur. Samsun'da 17 ilçede örgütlenme yaptık. Şu anda seçimlere hazırız" dedi.

“Bir olmak durumundayız”

Türkiye Komünist Partisi’ni (TKP) temsilen kongrede söz alan Kazım Kıvrak, "Değerli dostlar, TKP adına 8. kongrenizi tüm içtenliğimle selamlıyorum. Konuşacak, tartışacak, yapacak çok şey var. 2009'un son günlerinde bu ülkeye de son günlerini yaşatmak isteyen, memleketi yıkıma, felakete sürükleyen, emekçi düşmanı bir hükümetle karşı karşıyayız. Bu ülkenin ilerici, yurtsever insanları gericiliğe, işbirlikçiliğe ve piyasacılığa karşı bir olmak durumunda. 2010'a TEKEL işçilerinin, itfaiye işçilerinin, hakkını arayan emekçilerin açtığı yoldan daha umutlu, daha güçlü ve daha örgütlü gireceğimiz inancıyla TKP kongrenizi selamlıyor. Hepinize, hepimize kolay gelsin" diye konuştu.

Özümüzü bozmaya çalışıyorlar

CHP’li Atakum Belediyesi Başkan Vekili Suat Hayri Erdönmez de yaptığı konuşmada belediye olarak derneğe her türlü destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı İsmail Tutoğlu ise, "Eline, diline, beline sahip olmayanların açılımı bizi ilgilendirmiyor" diye konuştuktan sonra söz alan Divan Başkanı Yılmaz Tuluk, "Alevi açılımıyla özümüzü bozmaya çalışıyorlar. Biz özümüzü bozmayacağız. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Alevilere karşı bir tutum sergilenmeye çalışılıyor. Bunlara birlik olarak, en güzel cevabı vermeliyiz" dedi.

“Maliyeti söyleyin halledelim”

Seçimin tamamlanmasından sonra TDH Atakum İlçe Başkanının “Yılmaz Pirdal olmasa burası dönmez, Cemevi’ne ihtiyacınız var, maliyetini söyleyin, 3-5 kaç liraysa halledelim” sözleri üzerine karşı konuşmalar yapıldıysa da kongrede tek liste olarak aday olan Pirdal, çoğunluğun oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Pirdal, "Beni bu göreve layık gören herkese teşekkür ediyorum. Bu dönem; kadın, inanç, kültür ve sanat, gençlik ve örgütlenme komisyonları kuracağız. Bu komisyonlarda üyelerimizin görev almasını sağlayıp, neler yapılabilir, bunu konuşacağız" dedi.

(soL-Samsun) - 29 Aralık 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.