Soysal: Bu mu Alevi açılımı?

Soysal: Bu mu Alevi açılımı?

Soysal: Bu mu Alevi açılımı?CHP'li Soysal: Karaağaç Bektaşi Dergahına ait alanın yapılaşmaya açılmasının nedeni ne?CHP İstanbul...

A+A-

Soysal: Bu mu Alevi açılımı?Soysal: Bu mu Alevi açılımı?

CHP'li Soysal: Karaağaç Bektaşi Dergahına ait alanın yapılaşmaya açılmasının nedeni ne?

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul'daki Karaağaç Bektaşi Dergahına ait alanın yapılaşmaya açılmasının nedeninin, ''AK Parti'nin alevi açılımının parçası'' olup olmadığını sordu.

Soysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, ''korunması gerekli kültür varlığı'' olarak tescil edilen Karaağaç Bektaşi Dergahı arsasının iki parsele ayrıldığını, birinde otel yapılacağını, diğer parselde yer alan ek binanın ise AK Parti İl Başkanlığınca kullanıldığını ileri sürdü.

Bunun nedeninin açıklanmasını isteyen Soysal, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şirketi olan KİPTAŞ tarafından 12 Ekim 2006 tarihinde yapılan başvuru ile aynı gün belediye meclisinin aldığı kararla burası yapılaşmaya açılmıştır. Bir kültür varlığı olan alanın yapılaşmaya açılmasının nedeni, AKP'nin alevi açılımının bir parçası mıdır?'' diye sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de verdiği soru önergesinde, Başbakan Erdoğan'ın, partisinin Kızılcahamam toplantısında meslek odalarına yönelik söylediği sözleri anımsatarak, ''Konuşmanız, odalara, mühendislere ve yargıya baskı değil mi? İmar yolsuzluklarına ve yasal olmayan belediye meclis kararlarına dava açan TMMOB'u suçlayarak, AKP'li belediyelerin yanlışlıklarını savunmuş olmuyor musunuz?'' sorusunu yöneltti.

A.A. - GERÇEK GÜNDEM - 05 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.