Sözlerinizle azmettirici olmuyor musunuz?

Sözlerinizle azmettirici olmuyor musunuz?

Sözlerinizle azmettirici olmuyor musunuz ? DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in...

A+A-

Sözlerinizle azmettirici olmuyor musunuzSözlerinizle azmettirici olmuyor musunuz ?
 
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in TBMM’de, AKP’li milletvekillerinin saldırısına uğramasını, "Şiddet uygulayan bizzat o zatın kendisidir" sözleriyle değerlendiren Başbakan Tayyip Erdoğan’a, "Bu sözünüzle azmettirici durumuna düşmüş olmuyor musunuz" diye sordu.

Yağız, Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, şu soruları sordu: "Bu açıklamanız, milletvekilleriniz gibi sizin de Genç’in eleştiri ve iddialarına tahammülsüzlüğünüzü ortaya koymuyor mu? ’Tahammül’ün, demokrasinin olmazsa olmaz en önemli koşullarından biri olduğunu kabul etmiyor musunuz? Bu tutumunuzu, demokratik hukuk devletinin ilkeleriyle bağdaştırabilmek mümkün müdür? Milletvekillerinizin çok açık olan şiddet uygulamasına sahip çıkmanız, şiddeti teşvik etmeyecek midir? TBMM’nin bundan sonraki oturumlarında da benzeri bir saldırı meydana gelirse bunun sorumlusu siz olmayacak mısınız? Kamer Genç’in saldırıya uğramasının kınanması için Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nden bir bildiri yayımlanması yönünde partilileriniz herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?"

ANKARA / HÜRRİYET - 22 Nisan 2008

DSP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN YAĞIZ'IN SORU ÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteğimi bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.                                                       

21 Nisan 2008

Süleyman Yağız
DSP İstanbul Milletvekili

  1. Tunceli Bağımsız Milletvekili Sayın Kamer Genç’in TBMM’de bir grup AKP’li milletvekilinin saldırısına uğramasını değerlendirirken, “Benim partimin milletvekilleri hiçbir zaman şiddet uygulamaz. Şiddet uygulayan bizzat o zatın kendisidir. Çünkü (Kamer Genç’in) her hareketi şiddettir” diye iddiada bulunmanız çok yanlış bir değerlendirme değil midir?
  2. Bu sözünüzle azmettirici durumuna düşmüş olmuyor musunuz?
  3. Bu açıklamanız, milletvekilleriniz gibi sizin de Sayın Genç’in eleştiri ve iddialarına tahammülsüzlüğünüzü ortaya koymuyor mu?
  4. “Tahammül”ün, demokrasinin olmazsa olmaz en önemli koşullarından biri olduğunu kabul etmiyor musunuz?
  5. Bu tutumunuzu, demokratik hukuk devletinin ilkeleriyle bağdaştırabilmek mümkün müdür?
  6. Milletvekillerinizin çok açık olan şiddet uygulamasına sahip çıkmanız, şiddeti teşvik etmeyecek midir?
  7. TBMM’nin bundan sonraki oturumlarında da benzeri bir saldırı meydana gelirse bunun sorumlusu siz olmayacak mısınız?
  8. Sayın Kamer Genç’in saldırıya uğramasının kınanması için Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nden bir bildiri yayımlanması yönünde partilileriniz herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?

ALEVİ HABER AJANSI - 21 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.