Star TV'ye "Mum Söndü mü Yapıyoruz Burada?" Baskını

Star TV'ye "Mum Söndü mü Yapıyoruz Burada?" Baskını

Star TV'ye "Mum Söndü mü Yapıyoruz Burada?" Baskını  ANKARA - Programında sarf ettiği sözlerle Alevi kesiminin tepkisini...

A+A-

Star TV'ye "Mum Söndü mü Yapıyoruz Burada?" Baskını Star TV'ye "Mum Söndü mü Yapıyoruz Burada?" Baskını
 
ANKARA - Programında sarf ettiği sözlerle Alevi kesiminin tepkisini çeken ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, Ankara'da bulunan Alevi dernekleri tarafından akşam saatlerinde protesto edildi. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Doğan Medya Center binası önünde yaptığı açıklamada, "Ona bu lafları etmek düşmez. O gitsin Kıbrıs kumarhanelerinde, plajlarında yapması gerekenleri yapsın" dedi.

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in programında "Mum söndü mü yapıyoruz burada?" sözlerine tepki gösteren Alevi dernekleri, Doğan Medya Center'in Eskişehir yolu üzerindeki binasının önünde eylem düzenledi. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı protesto eyleminde grup adına açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Erbil'in Alevilere karşı yaptığı saldırıya sessiz kalmayacaklarını söyledi. Şovmen Erbil'in sözlerini "modern çağda yapılmış bir karalama" olarak niteleyen Balkız, "Bugün Çarkıfelek programında Mehmet Ali Erbil denilen müsvedde, eskiden kalma bir karalamayı bu modern çağda yeniledi, Alevilerin 'mum söndü yaptığını' ima eden cümleler kurdu. O dakikadan bu yana sadece Aleviler değil, Sünniler, demokratlar, laik insanlar, vicdan sahibi insanlar bütün Türkiye'de teyakkuz halindeler ve bu saldırıyı nefretle kınadılar" dedi.

Erbil'in "bir hokkabaz ve madrabaz" olduğunu iddia eden Balkız, "Ona bu lafları etmek düşmez. O gitsin Kıbrıs kumarhanelerinde, Kıbrıs plajlarında yapması gerekenleri yapsın" diye konuştu.

Star TV'nin şovmen Erbil'in sözleri hakkında gereken hassasiyeti göstereceğine inandığını belirten Balkız, "Biz kardeşlik dedikçe, barış dedikçe, insan hakları dedikçe, Sünniler-Aleviler, Türkler-Kürtler birbirimizi anlayalım dinleyelim, sevelim sevilelim, empati yapalım, kardeş olalım dedikçe, kimi sevgisiz, kimi seviyesiz, kimi sevimsiz insanlar bu tür söylemleriyle barışımızı, kardeşliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışmaktadırlar" dedi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı protesto eyleminde yapılan açıklamaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberx.com - (İHA) - 06.10.2010

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.