Star'da ikinci Kızılbaş gafı

Star'da ikinci Kızılbaş gafı

Star'da ikinci Kızılbaş gafı Star TV'de yıllar önce yayınlanan 'Turnike' adlı yarışmada Güner Ümit'in yaptığı...

A+A-

Star'da ikinci Kızılbaş gafı Star'da ikinci Kızılbaş gafı

Star TV'de yıllar önce yayınlanan 'Turnike' adlı yarışmada Güner Ümit'in yaptığı gafın benzeri önceki gün Zuhal Topal'ın sunduğu 'İzdivaç' adlı programda tekrarlandı.

82 yaşındaki damat adayı, 42 yaşındaki gelin adayını reddetme gerekçesi olarak 'Ben kızılbaşmıyım' cümlesini sarfetti. Ortam bir anda buz kesti. Reji reklama girerken, dönüşte ekranda 'Konuğumuzun ağzından çıkan yanlış sözden dolayı seyircilerimizden özür diliyoruz' yazısı geçmeye başladı.  Ancak bu gaf Alevi vatandaşları öfkelendirdi. Dün Star TV önünde toplanan ve 'Bizi Hüseyin Üzmez'le mi karıştırdın', 'Kızılbaşım, onurluyum' dövizleri açan kalabalık kanalı protesto etti.

GÜNEŞ - 28.08.2009

Aleviler'den Star TV'ye tepki

Star TV'de yayınlanan "Zuhal Topal'la İzdivaç" programında 82 yaşındaki damat adayının kendisinden genç bir kadınla evlenme teklifini kabul etmeyerek "Ben Kızılbaş mıyım?" demesi Alevileri kızdırdı. Dün televizyonun Bağcılar'daki binasına gelen Alevi dernekleri üyesi 200 kişi protesto gösterisi düzenleyerek siyah çelenk bıraktı. Alevi Bektaşi Federasyonu üyesi 200 kişi, ellerinde döviz ve pankartlarla slogan atarak televizyonu protesto etti. Ellerinde "Hakaret istemiyoruz, ayrımcılık son bulsun", "Kızılbaşız, Aleviyiz, çağdaşız, ilericiyiz" yazan dövizlerin bulunduğu federasyon üyeleri daha sonra bir basın açıklaması yaptı.

SABAH - 28.08.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.