STAR'ın Alevilerle Derdi Ne?

STAR'ın Alevilerle Derdi Ne?

STAR'ın Alevilerle Derdi Ne?Star Tv ekranlarında Alevilere hakaret etmek bir gelenek haline geldi. Güner Ümit, Zuhal Topal’dan sonra Mehmet...

A+A-

STAR'ın Alevilerle Derdi Ne?STAR'ın Alevilerle Derdi Ne?

Star Tv ekranlarında Alevilere hakaret etmek bir gelenek haline geldi. Güner Ümit, Zuhal Topal’dan sonra Mehmet Ali Erbil’de Star tv ekranlarından Alevilere hakarete devam etti.

Bu akşam Star Tv ekranlarında yayınlanan çarkıfelek programında, programın sunucusu Mehmet Ali Erbil, Erzincan’dan bir izleyicisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Mum söndümü yapıyorsunuz" sözleri ile alevi izleyicileri çileden çıkardı.
 
Alevi camiasının tepkisine yol açan olay, Star Tv ekranlarında ilk değil. Yine bir yarışma programında, Güner Ümit aleviler için bu sözlerle hakaret etmişti.
 
İkinci olay Zuhal Topal’ın sunduğu bir evlilik programında yaşanmış, bir yarışmacı Alevileri küçük düşüren sözler sarf etmişti. 

Bu akşam yaşanan üçüncü olayda; STAR TV 'de Çarkıfelek programında Mehmet Ali Erbil'in sarf etmiş olduğu "Mum söndümü yapıyorsunuz" sözleri ile Alevilere hakaret geleneği sürdürülmüş oldu.
 
Alevi Bektaşi Federasyonu konu ile ilgili yayınladığı mesajla olayı kınarken, Savcıları ve Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yetkililerini yaptırım uygulamaya çağırdı.
 
ABF,
yaptığı açıklamada:“Televizyon ekranları ve gazete köşeleri Alevilere hakaret yerleri değildir.”

Vedat KARA / Gazete YOL - 06 Ekim 2010 Çarşamba

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.