SU TV - AKP ilişkisinde önemli iddialar

SU TV - AKP ilişkisinde önemli iddialar

SU TV - AKP ilişkisinde önemli iddialarBir süre önce Radikal Gazetesinde yer alan Su TV'de DEPREM başlıklı haber, Su TV'nin ekonomik...

A+A-

SU TV - AKP ilişkisinde önemli iddialarSU TV - AKP ilişkisinde önemli iddialar

Bir süre önce Radikal Gazetesinde yer alan Su TV'de DEPREM başlıklı haber, Su TV'nin ekonomik kriz içerisine girdiğini ve çalışanların parasını ödeyemeyecek duruma geldiğini bildiriyordu. Daha sonraki süreçte ekonomik darboğazı aşamayan Su TV'nin AKP'ye satıldığı iddialarını SU TV Satıldı mı? başlıklı haberimizle kamuoyuna duyurmuştuk. Haberimizde Su TV'nin AKP ile yakın ilişkileri olan Alevi işadamı Yalçın Özdemir'e satıldığı iddia edilmiş, ancak Yalçın Özdemir AKP ile hiçbir ilişkisinin olmadığını Yalçın ÖZDEMİR'den Su Tv Konusunda Açıklama başlıklı haberimizde ifade etmişti. Yine Su TV - AKP ilişkisi Alevionline Araştırdı: Su Tv - AKP İlişkisi başlıklı haberle de kamuoyuna yansımıştı.

Bugün internethaber.com sitesinde yer alan Zübeyir KINDIRA'nın "Çamuroğlu Neden Gitti?" başlıklı köşe yazısı tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. Bu habere göre AKP, Reha Çamuroğlu vasıtasıyla Su TV'ye el atmış ve bir dizi yatırımda bulunmuş. Şimdi ALEVİ KAMUOYU SU TV'DEN BİR YANIT BEKLİYOR. Bugüne kadar inkar ettiğiniz AKP ilişkisi hakkında bu haberden sonra neler söyleyeceksiniz? Merakla bekliyoruz.

İşte Zübeyir KINDIRA'nın çok özel köşe yazısı:

Çamuroğlu Neden Gitti? Çamuroğlu Neden Gitti?

Reha Çamuroğlu, DYP"nin (DP) en önemli seçim kozlarından biriydi. ANAP"la birleşme sırasındaki kargaşa sırasında AKP (Erdoğan) Çamuroğlu"nu kaptı. Ama şimdi o da küskünler arasında... Perde arkasındaki neden şöyle:

Çamuroğlu, Alevi açılımını koordine etmekle görevlendirilmişti. Seçim sonrası hızlı bir çalışmaya girdi. Erdoğan da destek veriyordu. Bunun sonucunda radikal söylemler ortaya çıktı. Ve sonunda iş "iftar yemeği"ne taşındı.

Çamuroğlu, Başbakanın da katıldığı bu iftar sonrası kafasındaki (ki, Erdoğan da bunlara katılıyordu) düşünceleri hayata geçirmek için yoğun bir çalışma ve PİAR"a başladı.

SU TV MACERASI

Kamuoyu oluşturulması için SU TV üzerinden çalışmalar başladı. Alevi söylemini ve açılımı bu kanal üzerinden yürütmek üzere bu TV kanalı canlandırıldı, yatırım yapıldı.

Koordinasyonu yürüten Çamuroğlu, Milli Eğitim Bakanı, Kültür Bakanı, Diyanet İşleri Başkanı, Valilikler ile görüştü. Başbakan Yardımcılarına gitti. Bu süreç içinde kendisine destek veren tek kişi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik oldu. Görüştüğü diğer tüm isimler, Çamuroğlu"nun açılım önerilerine olumsuz yanıt verdi.

DESTEK BULAMADI

Öte yandan ciddi bir yatırım ve masrafı bulunan SU TV"nin reklam payının arttırılması, güçlendirilmesi için destek gerekiyordu ve Çamuroğlu, Başbakan Erdoğan"a gitti. Erdoğan, "mali konuların önemli olmadığını" belirterek, "danışmanları tarafından çözüleceği" garantisini verdi.

Çamuroğlu bu görüşmede, “Ne oldu açılımdan vaz mı geçildi?” diye sordu. Başbakan kararlılığını belirtti ancak Çamuroğlu"nun, 'birkaç telefonla bile çözülebilecek isteklerini', yerine getirmedi.

KÜRTÇE YAYIN İPİ KOPARDI

Ancak bu görüşmeden bir gün sonra Kürtçe TV ve yayın çıkışı yapıldı ve hayata geçirildi.

Bunun üzerine Çamuroğlu, Erdoğan"a yeniden gitti ve “Alevi açılımı askıya alınırken, Kürtçe TV yayını nereden çıktı?” diye sordu.

Erdoğan ise kapatma davasını hatırlatıp “Biz nelerle uğraşıyoruz, siz nelerle?” diye sert çıktı.

Çamuroğlu, “Siz bu Kürtçe yayın çıkışıyla, kendinize daha çok tepki çektiniz. Kaşıyorsunuz. Bu durumda sizi istemeyenler daha da sertleşecek” diye uyarıda bulundu.

İSTİFAYI KABUL ETMEDİ

Bu son konuşma üzerine Reha Çamuroğlu, koordinasyon görevinden istifa etti ve İstanbul"a gitti. Erdoğan hemen yanına çağırdı ve istifasının nedenini sordu.

Çamuroğlu, “Basit birkaç isteğimi bile halletmediniz. Açılım sözü fos çıktı. İftar yemeğinden başka somut bir konu yok. Beni zor durumda bıraktınız. Biraz özen göstermeniz, bir jest yapmanız gerekiyordu” diye, sorunun kaynadığı anlattı.

Başbakan, Çamuroğlu"na anlamsız tepki gösterdiği suçlamasını yaptı ve istifasını kabul etmediğini bildirdi.

GERİ DÖNMEYECEK

Çamuroğlu, hiçbir şey söylemedi. Görevine devam edip etmeyeceğine ilişkin hiçbir ipucu vermedi ve çıkıp gitti. Çamuroğlu, partiden istifa etmedi ama koordinasyon görevine kesinlikle geri dönmeyecek.

Ama Partide kalabilecek mi?

Bunu da yarınki yazımızda ele alacağız…

www.internethaber.com - 15 Haziran 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.