SU TV Satıldı mı?

SU TV Satıldı mı?

SU TV Satıldı mı?(AHA Özel Haber) Alevi örgütlerinin desteği ve “Sessizlerin Umudu” sloganı ile yayın hayatına başlayan, daha...

A+A-

SU TV Satıldı mı?SU TV Satıldı mı?

(AHA Özel Haber) Alevi örgütlerinin desteği ve “Sessizlerin Umudu” sloganı ile yayın hayatına başlayan, daha sonra Alevi örgütleriyle yolları ayrılan, yayına başladığı dönemdeki Pir Sultan logosunu değiştirerek Alevi toplumunun kafasında çeşitli soru işaretleri oluşmasına neden olan SU TV’nin el değiştirdiği iddia ediliyor. Alevi Haber’nın edindiği bilgiye göre SU TV’nin, AKP'yle yakın ilişkileri olduğu iddia edilen Ankaralı Alevi işadamı Yalçın ÖZDEMİR’e satıldığı ve SU TV’de yaşanan mali krizin aşıldığı, çalışanların paralarının büyük kısmının ödendiği ifade ediliyor.

AKP’nin Alevi iftarının organizatörü Reha ÇAMUROĞLU ve iftarın finansörü olduğu iddia edilen bir aile ile ilişkileri gündeme gelen SU TV, Alevi öğrencilerin okullarda baskı ve şiddete maruz kaldığı çok tartışmalı bir dönemde, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in SU TV ekranlarında düzenlenen bir programda saatlerce konuşturulması ile de dikkat çekmişti.

Bildiğiniz gibi SU TV bir süredir mali kriz yaşıyordu. 19 Şubat 2008 tarihli Radikal Gazetesine de yansıyan haberde, SU TV çalışanlarının paralarının ödenmediği, Kanal çalışanlarının bunun üzerine, “suzedeyiz.biz” adlı internet sitesini kurarak seslerini duyurmaya ve haklarını aramaya çalıştıkları ifade ediliyordu.

SU TV son dönemde içine girdiği mali kriz nedeniyle hisselerinin bir kısmını satmak zorunda kaldı. İddiaya göre AKP'ye yakınlığı ile bilinen Ankaralı Alevi işadamı Yalçın ÖZDEMİR, SU TV hisselerinin önemli bir kısmını satın aldı. Ankara’nın Mamak semtinde Su TV’ye yeni bir bina kiraladığı söylenen işadamı Yalçın ÖZDEMİR’in, AKP’nin “Alevi Açılımı” adıyla ortaya koyduğu Çengel Atma Operasyonunda SU TV’yi kullanacağı ifade ediliyor. Alevi Haber bu iddiaların doğru olup olmadığını Ankara’daki kaynaklardan araştırmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Su TV’deki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

SU TV Emekçilerinin Duyurusu

Bu arada SU TV çalışanları da “suzedeyiz.biz” adlı internet sitesinde “The End” başlığıyla   yaptıkları açıklama ile paralarının ödendiğini ve artık sorun kalmadığını ifade ediyorlar. Açıklamada “Kuruluşumuzdan itibaren yaşanan süreçte yönetimde büyük ölçüde değişiklik, olmuş bu vesileyle aranan maddi kaynak bulunmuş dolayısıyla da Su tv ile eski çalışanları arasındaki sorunlar çözülmüştür” denildi. Bu açıklama SU TV’nin satıldığını kanıtlıyor.

Su TV Emekçilerinin “suzedeyiz.biz” adlı internet sitesinde “The End” başlığıyla yaptıkları açıklama şöyle :

The End

Bir ay öncesinde yaşadığımız mağduriyetleri insanlara duyurmak amacı ile kurmuş olduğumuz sitemizde sona doğru yaklaşıyoruz. Daha önce yazdığımız SUtv Gerçeği başlıklı yazıda bu mağduriyetleri açık açık duyurmuştuk sizlere. Kuruluşumuzdan itibaren yaşanan süreçte yönetimde büyük ölçüde değişiklik,olmuş bu vesileyle aranan maddi kaynak bulunmuş dolayısıyla da Sutv ile eski çalışanları arasındaki sorunlar çözülmüştür.Bu zamana kadar yaptığımız yayınlarda kurumsal kimliğine zarar verdiğimiz için Su Produksiyon’dan özür dileriz.Bu yayını yapmaktaki amacımız elbette birilerine zarar vermek değildi.Bizler sadece hakkımızı aramak amacı ile bu yayınları yapmış bulunuyoruz.Sonuçta orası faal durumda olan bir müessesedir ve halen orada bizim gibi basın emekçileri çalışmaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi sorunlar çözülmüş,ödemeler yapılmıştır.Ufak tefek ödemeler kaldı galiba ama yaptığımız protokolde ay sonuna kadar onlarında biteceği söylendi.Bu yüzden de sitemiz 31.03.2008 tarihine kadar yayında kalacaktır.

Teşekkürler

Kuruldugumuz günden beri hiçbir magduriyet yasamadigi halde olaya hak,emek cephesinden bakip bizlere destek olan tüm dostlarimiza,sitenin tanitiminda katkida bulunan herkese tesekkürü bir borç biliriz.

Temennimiz

Umariz bulunan yeni kaynak ve yeni yönetimle SUtv kurulusundaki çizgisiyle yayin hayatina devam edip insanlarin sesini duyurabilecekleri bir platform haline gelir.Neticede bizler çalistigimiz dönem içerisinde bu nedenlerden dolayi orasini bir is yerinden farkli görüp bir çok fedakarlikta bulunduk.SUtv nin iyi bir yerlere gelmesi bizim de emeklerimizin bosa gitmemesi demektir.Kendilerine yayin hayatlarinda basarilar dileriz…

Alevi Haber Özel Haber – 23 Mart 2008

İLGİLİ HABER :

Su TV'de DEPREM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.