SU Tv'de AKP "temizliği"

SU Tv'de AKP "temizliği"

SU Tv'de AKP "temizliği"Maaşlarını alıncaya dek... AKP'ye yakınlığı ile bilinen bir patrona satılan Su TV'de işlerine son verilen...

A+A-

SU Tv'de AKP "temizliği"SU Tv'de AKP "temizliği"

Maaşlarını alıncaya dek... AKP'ye yakınlığı ile bilinen bir patrona satılan Su TV'de işlerine son verilen işçiler, henüz alamadıkları maaşları için bir haftadır kanal binasının girişinde bekleyişlerini sürdürüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Hak taleplerine ilişkin olarak şu an kanalın sahibi olan Yalçın Özdemir’in muhatap olarak karşılarında yer almadığını belirten 25 işçi SU TV binasının girişinde bir haftalık bekleyişlerini sürdürüyor. Gece de kanalın Tophane’deki binasında kalan işçiler, AKP’nin Alevilere seslenen televizyon kanalları içerisinde, ilişkide bulunduğu tek kanal olan SU TV’nin yeni yayın politikası ve misyonu gereğince işlerine son verildiğini düşündüklerini, filler tepişirken, olanın “çimenlere” olduğunu söylüyorlar.

Önceki dönemde AKP’li bakanlar SU TV’yle çeşitli zamanlarda program konuğu olarak ilişki içerisinde olmuştu. AKP’nin alevi açılımının öncüsü ise Reha Çamuroğlu olmuş ve bu açılımla Alevilik ile AKP’nin bağdaşıp bağdaşmayacağı tartışılmıştı. Son dönemde Çamuroğlu ile Başbakan Erdoğan’ın arasının açık olduğu ve Çamuroğlu’nun başbakan danışmanlığı görevinden istifa ettiği biliniyor.

Çalışanlar “çamura yatan" patrona güvenmiyor

Bir haftadır kendilerine muhatap aradıklarını söyleyen, kanalın işten çıkarılan muhasebecisi Ali Kılıç, bir ya da iki gün içerisinde içeride kalan maaşlarının verilmemesi durumunda yargıya başvuracaklarını belirtti. Kılıç, Özdemir’in maaşlarını vermeyi taahhüt ettiğini ifade ederken, işçiler olarak bu taahhüde fazla güvenmediklerinin de altını çiziyor. Sadece verdikleri emeğin karşılığını isteyen işçiler, paralarının verilmemesi durumunda sendikayla da ilişkiye geçeceklerini belirtiyorlar.

Montajcı İsmail Selvi ise AKP’nin yeni Alevi açılımıyla birlikte Reha Çamuroğlu’nun Başbakan danışmanlığından ayrılmasının kanalı ekonomik olarak zora soktuğunu ifade ediyor. Kanal’ın yeni sahibi Yalçın Özdemir’in daha önce ANAP’ın Sivas milletvekili olduğunu, daha sonra Reha Çamuroğlu’yla yollarını birleştirdiğini, Çamuroğlu’nun AKP’yle karşı karşıya gelmesiyle de olanın SU TV çalışanlarına olduğunu söylüyor. İşçiler evine icra gelen arkadaşlarının da olduğunu söylüyorlar. İşten çıkarmaların altında siyasi ilişkilerin yattığını da görüyorlar. Daha önce de maaşlarını alamadıkları zamanlar olduğunu belirten işçiler artık meselenin katlanılamaz bir hale geldiğini söylüyorlar.

SOL HABER - 1 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.