Suçu övmek solculara mı mahsus?

Suçu övmek solculara mı mahsus?

Suçu övmek solculara mı mahsus?ANKARA - Tokat’ın Kızıldere köyünde THKP-C lideri Mahir Çayan ile dokuz arkadaşının öldürüldüğü...

A+A-

Suçu övmek solculara mı mahsus?Suçu övmek solculara mı mahsus?

ANKARA - Tokat’ın Kızıldere köyünde THKP-C lideri Mahir Çayan ile dokuz arkadaşının öldürüldüğü evin önünde düzenlenen anmaya katılan Devrimci 78’liler derneği üyesi 30 kişi hakkında ‘suç ve suçluyu övme’ suçlamasıyla açılan dava karar aşamasına geldi. Mahkeme, kararını 12 Eylül darbesinin yıldönümünden bir gün önce, açıklayacak.

6 Mayıs 2007’de Devrimci 78’liler Derneği üyesi bir grup, Kızıldere Köyün’de anma yapmış iddianameye göre “Deniz, Mahir, Ulaş kurtuluşa kadar savaş”  sloganı atmıştı. 30 kişi hakkında ‘suç  ve suçluyu övme’ suçlamasıyla Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı ve sanıkların üçer yıl hapsi istendi.  Dünkü duruşmasında sanık avukatları savunmalarını yaptı.

Sanık avukatlarından İlyas Danyeli şöyle konuştu: ‘Suç ve suçluyu övme’ suçunu düzenleyen TCK’nın 215. maddesi adeta solcuları cezalandırma maddesi haline getirildi. Herhangi bir sağcı hakkında sağcı bir kişiyi övmekten dolayı dava açıldığına tanık olunmamıştır. Van’da 33 köylüyü kurşuna dizerek katleden General Muğlalı’nın adı bir kışlaya verilmiştir, ismini kışlaya veren kişiler hakkında dava açılmamıştır.” Duruşma 11 Eylül’e ertelendi.

Radikal - 12 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.