Süleyman Ateş : Kurânı derletip yazdıran Ali, Ömer ve Ebubekirdir

Süleyman Ateş : Kurânı derletip yazdıran Ali, Ömer ve Ebubekirdir

Kur’ân’ı derletip yazdıran Ali, Ömer ve Ebubekir’dir  SORU: Sayın hocam “Hz. Muhammed’in hayatı” yazı dizinizde...

A+A-

SÜLEYMAN ATEŞKur’ân’ı derletip yazdıran Ali, Ömer ve Ebubekir’dir 

SORU: Sayın hocam “Hz. Muhammed’in hayatı” yazı dizinizde Hz. Ali ile ilgili olaylardan sadece bir iki noktada bahsetmenizi yanlış mı anlıyorum? (Emin Reyhani)

CEVAP: Değerli kardeşim elbette Hz. Ali Peygamberimizin yanında büyümüş, ilk Müslümanlık şerefine ermiş bir velilik şahıdır. Ama biz bu dizimizde Hz. Muhammed’in hayatını anlatıyoruz. Orada Hz. Ali’nin yeri ne ise ona da temas ediyoruz. Peygamberimizin birçok sahabisi vardı. Hiç kuşkunuz olmasın İslâm’ın korunup bugüne ulaşmasında Hz. Ali kadar Hz. Ebubekir’in de Hz. Ömer’in de öteki büyük sahabilerin de payları vardır. Ali, Peygamber’in damadı ise Ebubekir de Ömer de kayınpederleridir. Her ikisinin kızı Peygamberimizin nikâhı altındaydı.

Peygamber’in vefatından sonra Kur’ân’ı derletip yazdıran ve günümüze kadar gelmesini sağlayan Ebubekir, Ömer ve Ali’dir. Bunların sadece birisine ağırlık vermek, Peygamberimizin prensiplerine aykırıdır. Bizim görevimiz artık tarihte kalmış olan şahıslar üzerinde durmak değil, Kur’ân dinini insanlara öğretmektir. Ama bu, hâşâ Ali’yi sevmediğimiz anlamına gelmez. Ali sevgisi benim tüm hücrelerime işlemiştir ama Peygamber’in diğer sahabilerine düşmanlık veya kızgınlık yok. Onların hepsini seviyorum. Çünkü onların hepsi ruhlar âleminde Hz. Muhammed ile beraberdirler. Onları severseniz içinize Peygamber sevgisi, İslâm sevgisi dolar. Ama sadece birini sevip ötekileri dışlamak, kanaatime göre Hz. Peygamber’in ruhaniyetini incitir.
 
Süleyman Ateş   

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy41952 = 'suleymanates' + '@';

addy41952 = addy41952 + 'gazetevatan' + '.' + 'com';

var addy_text41952 = 'suleymanates' + '@' + 'gazetevatan' + '.' + 'com';

( '' );

41952 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


VATAN - 06.10.2007

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.