Süleyman YAĞIZ : Başbakan sorularıma yanıt vermiyor

Süleyman YAĞIZ : Başbakan sorularıma yanıt vermiyor

Süleyman YAĞIZ : Başbakan sorularıma yanıt vermiyor DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakanın hakkında açılan ve kendisinin...

A+A-

Süleyman YAĞIZ : Başbakan sorularıma bile yanıt vermiyorSüleyman YAĞIZ : Başbakan sorularıma yanıt vermiyor

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakanın hakkında açılan ve kendisinin açtığı davalarla ilgili olarak yönelttiği sorulara yanıt vermediğini belirterek yeni bir soru önergesi verdi.

Soru önergesinde; "Tazminat davalarından elde ettiğiniz kazançlarınızı Mehmetçik Vakfı, Diyanet Vakfı veya Alevi vakıf ve dernekleri gibi kuruluşlara bağışlamayı düşünüyor musunuz?" diye soran YAĞIZ'ın soru önergesinin tamamı şu şekilde:

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hakkında açılan ve kendisinin açtığı davalarla ilgili olarak yönelttiğim ve TBMM Başkanlığı tarafından uygun görülen sorularımı bile aynı TBMM İçtüzüğü’nü gerekçe göstererek yanıtlamamıştır. Sayın Başbakan adına bilgi veren Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin, iki önergemle ilgili olarak da, “Anayasanın ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün hükümleri karşısında, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içeren önergede yer alan sorulara cevap verilmesine yasal imkân görülmemiştir” gibi ifadeler kullanmıştır.

O nedenle ilgili soru önergelerimde yer alan ve TBMM Başkanlığı tarafından uygun görülen sorularımı, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması isteğiyle, -baştaki iki soruyu da ekleyerek- tek önerge hâlinde yeniden düzenledim.

Önergemi yeni haliyle bilgilerinize sunuyorum. Saygılarımla.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteğimi bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.
16 Nisan 2008

Süleyman Yağız
DSP İstanbul Milletvekili
 

  1. Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin, hakkınızda açılan ve sizin başkaları hakkında açtığınız davalarla ilgili önergelerimde yer alan sorulara yanıt verilmeme gerekçesini açıklarken, “kişisel ve özel yaşamdan” söz etmektedir; o zaman neden siz değil de Sayın Bakan bilgi vermektedir?
  2. Eğer yönelttiğim sorular “kişisel ve özel yaşam”a giriyorsa, sizin adınıza Sayın Bakan’ın bilgi vermesi doğru mudur? Bir Başbakan’ın yaptığı işler, kişisel ve özel yaşam kapsamı içinde değerlendirilebilir mi?
  3. “Üç yeni kuruşluk dava”nın sonuçlanmasından sonra şehit aileleri ve yakınları tarafından hakkınızda yeni tazminat davaları açılmış mıdır? Açılmışsa bunların sayısı ne kadardır?
  4. Başbakan olduğunuzdan bu yana kaç kişi hakkında ceza ve tazminat davası açtırdınız?
  5. Bu davaların kaçını kazandınız, kaçını kaybettiniz?
  6. Lehinize sonuçlanan tazminat davalarından -parasal değer olarak- ne kadar kazandınız?
  7. Tazminat davalarından elde ettiğiniz kazançlarınızı Mehmetçik Vakfı, Diyanet Vakfı veya Alevi vakıf ve dernekleri gibi kuruluşlara bağışlamayı düşünüyor musunuz?

Alevi Haber - 17 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.