Süleyman YAĞIZ Karakoçan'ı Sordu

Süleyman YAĞIZ Karakoçan'ı Sordu

Süleyman YAĞIZ Karakoçan'ı SorduDSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Karakoçan’da Alevi öğrencilere yapılan ayrımcılık...

A+A-

Süleyman YAĞIZ Karakoçan'ı SorduSüleyman YAĞIZ Karakoçan'ı Sordu

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Karakoçan’da Alevi öğrencilere yapılan ayrımcılık ile ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle bir soru önergesi verdi. Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz’ın,“28 öğrencinin 12’si Alevi… Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz” sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz? diye soran Yağız, kaymakam hakkında başlatıldığı belirtilen inceleme'nin sonucunu sordu. Süleymen Yağız'ın soru önergesinin tam metni şöyle :

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
 
Aşağıdaki sorularımın, İçişleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Beşir Atalay tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteğimi bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.                                            
6 Haziran 2008

Süleyman Yağız
DSP İstanbul Milletvekili
 

1- Adalet ve Kalkınma Partisi Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran’ın gündeme getirdiği; Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz’ın, YİBO yurtlarında kalan öğrencileri kastederek, “28 öğrencinin 12’si Alevi… Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz” sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

2- Bu tür ifadeler, yüzyıllardır her koşulda birliği ve kardeşliği dile getiren ve 72 milleti bir ve eşit gören Aleviler’e karşı çok kötü bir ayrımcılık değil midir?

3- Adı geçen kaymakam hakkında başlatıldığı belirtilen inceleme sonuçlanmış mıdır?

4- Kamu görevlilerinin; bu ülkenin, bu toplumun asli unsurları olan Alevi kardeşlerimiz hakkında bu tür ileri geri konuşmalarını önleyecek idarî düzenlemeler yapmayı düşünüyor musunuz?

ALEVİ HABER AJANSI - 6 Hazrian 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.