Süleyman Yağız'dan Alevilerin Talepleri İle İlgili Yeni Soru Önergesi

Süleyman Yağız'dan Alevilerin Talepleri İle İlgili Yeni Soru Önergesi

Süleyman Yağız'dan Alevilerin Talepleri İle İlgili Yeni Soru ÖnergesiDSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız tarafından, Başbakan Recep...

A+A-

Süleyman Yağız'dan Alevilerin Talepleri İle İlgili Yeni Soru ÖnergesiSüleyman Yağız'dan Alevilerin Talepleri İle İlgili Yeni Soru Önergesi

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığına verilen Cemevleri ile ilgili Soru önergesi, TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından TBMM İçtüzük hükümlerine uymadığı gerekçesiyle iade edilmişti. DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın iade etttiği soru önergesini, iade gerekçesindeki uyarıları da dikkate alarak yeniden düzenledi ve Meclis Başkanlığı'na sundu.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yatılanması talebiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yeni soru önergesinde şu soruları yöneltti.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteğimi bilgilerinize sunarım.
Saygılarımla.

Süleyman Yağız
DSP İstanbul Milletvekili

1- Alevi-Bektaşi inancı ve kültürünün anlatımında önemli bir enstrüman olan “BAĞLAMA”nın okullarda ders kapsamına alınması yönünde hükümetinizin bir çalışması var mıdır?

2- Hükümetinizin, Alevi kardeşlerimize yönelik olduğu ileri sürülen, ancak içeriği henüz net olarak açıklanmayan açılımı konusunda bilgi verir misiniz?

3- Cemevlerinin ibadet yeri statüsüne alınması ve ibadet yerlerine sağlanan olanaklardan yararlandırılması da hükümetinizin Alevi açılımında yer alacak mıdır?

4- Alevi kardeşlerimizin, “eğitim ve yardımcı kitaplardaki inanç ayrımcılığı ve farklı inançlara hakaret içeren metinlerin kaldırılması” yönündeki taleplerinin karşılanması yönünde hükümetinizce bir çalışma yapılacak mıdır?

Süleyman Yağız
DSP İstanbul Milletvekili
22 Ocak 2008

Alevi Haber Özel Haber
www.alevihaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.