Sultanbeyli Belediye Başkanı Cem Vakfı ile Cemevi Temeli Attı

Sultanbeyli Belediye Başkanı Cem Vakfı ile Cemevi Temeli Attı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin yapmak istediği Cemevini engellemek için her yolu deneyen Sultanbeyli Belediye Başkanı Alaattin Ersoy, Cem Vakfı ile...

A+A-

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin yapmak istediği Cemevini engellemek için her yolu deneyen Sultanbeyli Belediye Başkanı Alaattin Ersoy, Cem Vakfı ile anlaşarak Sultanbeyli'de Cemevi Temeli attı. Sultanbeyli halkının tepki gösterdiği bu gelişme, Cem Vakfı'nın Sultanbeyli' deki misyonu ve amacı nedir? Cem Vakfı ve Belediye ne yapmak istiyor? sorularını akla getirdi.

Ahmet Yesevi Mahallesi Kaptan-ı Derya Caddesi Tekin Sokak'ta yapılması planlanan Sultanbeyli Cemevi için temel atma töreni düzenlendi. Törene Sultanbeyli Belediye Başkanı Alaattin Ersoy, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, Sultanbeyli Cem Vakfı Şube Başkanı Mustafa Özdemir katıldı.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Alattin Ersoy cem evinin Sultanbeyli için bir gereksinim olduğunu belirterek, "Bu bizim bir eksikliğimizdir.Vatandaşlarımızı bu ihtiyacını karşıladığımız için sevinçliyiz diye konuştu.

Ersoy, Başbakan Erdoğan'ın vereceği davete atıfta bulunarak, "Davete icabet etmek gerek" ifadelerini kullanarak Alevi vatandaşları yemeğe katılmaya davet etti. Konuşmaların ardından cemevinin temeli atıldı.

10 Ocak 2008

Sultanbeyli Cemevi'nin temeli atıldı

AKP'nin Alevi açılımının tartışıldığı şu günlerde Sultanbeyli'de bir cemevinin temeli atıldı. Sultanbeyli halkının yoğun ilgi gösterdiği cemevinin temel atma törenine Cem Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Sultanbeyli ve Şamandıra belediye başkanları, muhtarlar ile birçok cemevinin başkanı katıldı. Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, cemevinin temelini Muharrem ayının ilk gününde atıyor olmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Basında yer alan bazı haber ve yorumları eleştiren Akbayır, "Cemevleri caminin alternatifi değildir diyorlar. Tabii ki değildir. Cemevi de cami de bu ülkedeki insanların inanç merkezleridir. İkisi de olmalıdır. Cemevleri toplumsal barışa, birlik beraberliğe katkı sunar" diye konuştu. Cem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Güvercin, caminin hemen yanında cemevinin açmalarının manidar olduğunu vurgulayarak, Biz cemevlerimizle Osmanlı'nın birlik beraberliğe dayanan değerlerini yeniden hatırlatacağız" dedi. Sultanbeyli Belediye Başkanı Dr. Aleaddin Ersoy ise Hoca Ahmet Yesevi'nin "insanı yaşat ki devlet yaşasın" sözlerini anımsattı ve "Biz 'halka hizmet hakka hizmettir' diyen Yunus'un temsilcileriyiz. Bu cemevine Alevi Sünni tüm kardeşlerimiz gelsin istiyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından temele ilk harcın konması için düğmeye basıldı. Cemevinin 270 metrekare üzerine inşa edileceği belirtildi.

Sevgim Denizaltı - BİRGÜN - 12 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.