Sultangazi Pir Sultan Abdal Derneği'ne görkemli açılış

Sultangazi Pir Sultan Abdal Derneği'ne görkemli açılış

Sultangazi Pir Sultan Abdal Derneği'ne görkemli açılışVİDEO : Açılış Töreni videosunu izlemek için tıklayın >>>Pir...

A+A-

Sultangazi Pir Sultan Abdal Derneği'ne görkemli açılış
Sultangazi Pir Sultan Abdal Derneği'ne görkemli açılış

VİDEO : Açılış Töreni videosunu izlemek için tıklayın >>>

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin 60.ncı Şubesi olan Sultangazi Şubesi düzenlenen görkemli törenle açıldı. CHP Milletvekilleri Çetin SOYSAL, Mehmet SEVİGEN, SODEV Onursal Başkanı Ercan KARAKAŞ gibi tanınmış isimlerinde katıldığı törene halkın ilgisi yoğun oldu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultangazi Şubesi'nin açılış törenine PSAKD Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Kelime ATA, PSAKD MYK üyesi ve Kadıköy Şube Başkanı Feti BÖLÜKGİRAY, PSAKD GYK üyeleri Zeynep YILDIRIM ve Hıdır ÇAM, PSAKD Eyüp Şube Başkanı Hüseyin GÜZELGÜL, PSAKD Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Cemsi ONUK ve Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman HASBET, Mehmet BAŞGÖZ, PSAKD Esenler Şube Başkanı Nadir ÇATAL, PSAKD Önceki Dönem Kültür Sanat Sekreteri Erdal YILDIRIM, Gazi Cemevi Yönetim Kurulu üyesi Şükrü AKKAYA, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziosmanpaşa Şubesi başkanı Ahmet GÜRLEVİK, CHP Gazisoamanpaşa Şube Başkanı Mehmet POLAT katılım gösterirken, CHP Sultangazi ilçe başkanı Ali BOZTAŞ, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit ALTUNAY, Munzur Çevre Derneği, CHP Sultangazi İlçe Örgütünden Veysel BALLIKAYA, DTP Sultangazi İlçe Örgütü, Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği Gazi Temsilciliği, Yaşam Hastanesi, Sarya Restaurant ve Şahmaran Restaurant, İşadamı Ercan KARABAYIR gönderdikleri çiçekler ve mesajlarla açılışa destek sundular.

Sultangazi Pir Sultan Abdal Derneği'ne görkemli açılış

Törenin açılış konuşmasını yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultangazi Şubesi Başkanı Ali Asker AKSU "Şube olarak bölgemizdeki diğer Alevi kurumlarıyla dostça ve müsahipçe bir ilişki kuracağız. Asimilasyon politikalarına Pir Sultan'ın inancı, direnci ve bilinciyle hep birlikte karşı çıkacağız. Alevilerin demokratik ve meşru mücadelesinde, eşit yurttaşlık hakkı için demokrasi güçleriyle birlikte mücadele edeceğiz." dedi. Şube olarak her yıl 100 öğrenciye burs vermeyi hedeflediklerini belirten AKSU "ancak bu yıl sadece 50 öğrenciye burs verebileceğiz. Gelecek yıllarda bu sayıyı arttırmak için çaba göstereceğiz" dedi.

AKSU'nun konuşmasının ardından  Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultangazi Şube Yönetim Kurulu üyeleri Mahmut KARAKAYA Fikret BORAL, Leyla ÜNVER, Elif HAYDAROĞLU, Hüseyin DEDE ve Sinan YALÇIN davetlileri selamladı.

Sultangazi Pir Sultan Abdal Derneği'ne görkemli açılış

PSAKD MYK üyesi ve Kadıköy Şube Başkanı Feti BÖLÜKGİRAY ise yaptığı konuşmada 9 Kasım 2008 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen Büyük Alevi Mitingi'nin Türkiye demokrasisi ve Alevi Hareketi açısından bir dönüm noktası, bir milat olduğunu belirterek, "taleplerimize kulağını tıkayan, Açılım ve Çalıştay söylemleriyle Alevi toplumunu oyalayan, Alevi kurumlarının üzerinde uzlaştığı temel taleplerin hiçbirisini yerine getirmeyen AKP iktidarına karşı 8 Kasım 2009 Pazar günü İstanbul Kadıköy Meydanı'nda Büyük Alevi Mitingi'nin 2.sini düzenleyeceğiz. Ben inanıyorum ki Türkiye'nin dört bir yanından, İstanbul'un emekçi semtlerinden ve Sultangazi'den yüzbinler Kadıköy'e akacak ve AKP iktidarına gereken yanıt verilecektir" dedi.

Sultangazi Pir Sultan Abdal Derneği'ne görkemli açılış

PSAKD Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Kelime ATA, Pir Sultan'ın "Kaçıncı ölmem bu hain, Pir Sultan ölür dirilir" sözüne atıfta bulunarak "Pir Sultan diriliyor, Ayvalık'ta, Çerkezköy'de, Helvacı'da, Ortaca'da, Datça'da, Zeytinli'de, bugünde Sultangazi'de diriliyor" dedi. "Pir Sultan diriliyor ama ırkçıların, gericilerin, halkları birbirine düşman etmek isteyenlerin korkularıda diriliyor" diyen Kelime ATA "Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Stratejik Planı’nda “zorunlu din dersinin kaldırılmasını” talep edenlerin, “teşkilatı ve İslamı tehdit edenler listesinde” yeraldığını belirterek, Diyanet'in Alevileri Şeriatçı karanlık güçlere hedef gösterdiğini belirtti.

Sultangazi Pir Sultan Abdal Derneği'ne görkemli açılış

Sunuculuğunu Esra GÜNEY'in yaptığı açılışa Ferhat TUNÇ, Pınar SAĞ, Hasan SAĞLAM, Enver ÇELİK, Mehmet EKİCİ sesleriyle güç kattılar. Yol TV ve Su TV'nin çekim yaptığı açılışta Özel Gazi Hastanesi destek sundu.

KAYNAK : Alevihaber.com Özel Haber - 3 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.