Suruç aileleri: Suruç davasında gizlilik kararı kaldırılsın

Suruç aileleri: Suruç davasında gizlilik kararı kaldırılsın

SGDF'nin çağrısıyla Kobane'nin yeniden inşası için yola çıkan ve 20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç'ta katledilen gençlerin ailelerinin oluşturduğu Suruç...

A+A-

SGDF'nin çağrısıyla Kobane'nin yeniden inşası için yola çıkan ve 20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç'ta katledilen gençlerin ailelerinin oluşturduğu Suruç Aileleri İnisiyatifi, change.org üzerinden imza kampanyası başlattı.

Katliamla ilgili soruşturma üzerindeki gizlilik kararının kaldırılması, yakınlarının eşyalarının teslim edilmesi ve katliam faillerinin cezalandırılmasını isteyen aileler, "Adalet çığlığımıza siz de ortak olun" diyerek kampanyaya katılım çağrısında bulundu.

Suruç Aileler İnisiyatifi'nin change.org internet sitesinde başlattığı kampanyanın metni şu şekilde:

"Kobane'ye oyuncak, kitap ve insani yardım malzemeleri götürmek için Urfa Suruç'ta toplanan 300’den fazla pırıl pırıl insanın ortasında bomba patlatıldı!.

33 insan katledildi, yüzlerce insan yaralandı. Ancak bugüne kadar bir tek fail yakalanıp yargılanmadı.

Ailelerin ve avukatların zorlamasıyla açılan soruşturmaya gizlilik kararı getirildi. Yaralıların ve şehitlerin eşyalarına bile el konuldu, aileler kaybettikleri sevdiklerinin eşyalarından mahrum bırakıldı. Suruç, Ankara, Diyarbakır... Katliamların ardı arkası kesilmedi!

Katiller ve işbirlikçileri yargılanmadan ölümlerin sonu gelmeyecek. Suruç Katliamı toplu ölümlerin ilk adımı idi. İşte bu nedenle bizler evlatlarını, ailelerini, sevdiklerini ve yoldaşlarını kaybedenler olarak diyoruz ki;

-Suruç davasında gizlilik kararı kaldırılsın!

-Yaralıların ve şehitlerin eşyaları ailelerine iade edilsin!

-Suruç katliamının failleri yakalansın ve yargılansın!" Kampanyaya ulaşmak için tıklayın

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.