T24: "Baskın cemaate önceden haber verildi"

T24: "Baskın cemaate önceden haber verildi"

T24: "Baskın cemaate önceden haber verildi" Tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in yürüttüğü İsmailağa...

A+A-

T24: "Baskın cemaate önceden haber verildi"T24: "Baskın cemaate önceden haber verildi"

Tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in yürüttüğü İsmailağa cemaati soruşturmasıyla ilgili baskınların cemaate önceden haber verildiği belirtiliyor. T24.com.tr internet sitesi, cemaat soruşturması kapsamında yaklaşık iki yıldır mahkeme kararıyla dinlenen telefon konuşmalarının dökümlerini yayınlıyor.

Site, yayınlayacağı dosyalarda İsmailağa cemaatine ilişkin soruşturmayla ilgilenenlerin milletvekillerinden bürokratlara, medya patronlarından bakanlara ve cemaate yakın askerlere kadar uzanan zengin bir listenin olduğunu belirtiyor.

Telefon dökümlerinde, cemaat kuruluşlarına düzenlenecek baskınların “Badanacılar gelecek” şifresiyle önceden haber verildiği, cemaatin çocuklara dini eğitim için nasıl faaliyet gösterdiği, nasıl örgütlendiği ve nasıl yardım topladığı da yer alıyor.

Kayıtlarda, "Askeriyeden dostumuz İsmailağa cemaatinin önde gelen hocaefendilerinin telefonlarını ve kendilerini takibe almışlar” diyen cemaat mensuplarının “Emniyet yapsa kolay, emniyete girip çıkarız, jandarmaya giremiyoruz” ifadeleri de yer alıyor.

Telefon konuşmalarının, bazı cemaat üyelerini gözaltına aldıran Erzincan Başsavcısı Cihaner'e yönelik hakaret ifadelerini de içerdiği belirtiliyor.

Konuşma kayıtlarında Medine Vakfı faaliyetlerinde en öne çıkan isim olan Şevket Gökşan'ın "Benim dinimle oynayanın canıyla oynarım. Soyuyla, sopuyla ateşe veririm" şeklindeki ifadeleri yer alıyor.

Konuşma kayıtları için tıklayın > > >

CNNTÜRK - 17 Şubat 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.