Taciz edilmek istemeyen örtünür!

Taciz edilmek istemeyen örtünür!

Taciz edilmek istemeyen örtünür!   Washington Post, Mısır'da kadınların dini nedenlerle değil erkeklerin tacizine uğramamak için...

A+A-

Taciz edilmek istemeyen örtünür!Taciz edilmek istemeyen örtünür!  

Washington Post, Mısır'da kadınların dini nedenlerle değil erkeklerin tacizine uğramamak için örtündüğünü ileri sürdü. Kadınları ve erkekleri aşağılayan bu haber Türkiye'deki bazı gazetelerde olduğu gibi kullanıldı.

ABD'nin önemli gazetelerinden Washington Post, Mısır'da kadınların dini nedenlerden çok erkeklerin tacizlerinden kurtulmak için örtündüğünü ileri sürdü. Habere göre Mısır'da erkeklerin yüzde 62'si başı açık kadın gördüğünde tacizde bulunuyor! Bundan korkan kadınlar da çareyi çarşafa girmekte, türban takmakta görüyor.

Türkiye'deki gazetelerin "bizde dini nedenlerle, Mısır'da tacizden korunmak için örtünüyorlar" diye verdiği ve büyük bir sorumsuzlukla türbanı tacizsavar diye nitelendirdikleri haberde erkeklerin kadınlara "yığınsal" bir biçimde neden sarkıntılık ettiği açıklanmamış. Birçok ülkede "açık" kadınları rahatsız etmek, dini baskıların parçası olarak gündeme gelirken, büyük bir hızla islamcılaşan Mısır'da "dindar" erkeklerin neden kadınları rahatsız ettiği sorusuna da kimse yanıt vermiyor.

Kaynak: Sol.org.tr
3 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.