Takkeli logoya soruşturma

Takkeli logoya soruşturma

Takkeli logoya soruşturma   MERSİN Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan, ‘http://mersin.meb.gov.tr’...

A+A-

Takkeli logoya soruşturmaTakkeli logoya soruşturma
  
MERSİN Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan, ‘http://mersin.meb.gov.tr’ adresli sitenin Hizmet İçi Eğitim bölümünde yer alan hareketli logoda, kravatlı, başında takke bulunan öğretmenin, küçük kız çocuğuna okumayı öğretirken elinin Arapça kitap okur gibi sağdan sola doğru hareket ettirmesi dikkat çekince, geceyarısı kaldırıldı.

Siteye ne zaman eklendiği bilinmeyen hareketli logonun bulunduğu sol bölüme üzerinde Atatürk'ün silueti bulunan Türk bayrağı yerleştirildi.

Gelen bir ihbar üzerine gece telefonla ulaşılan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, bunun sorumlusu olarak, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı'yı gösterdi. Logonun siteye bir yıl önce konulduğunu sandığını söyleyen Gül, şunları söyledi:

“Buna ben güldüm, görünce siz de gülersiniz. Bu 1 yıl önceden siteye konmuş. Bu logo konduğunda o bölümden sorumlu arkadaş Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, 7 kez görevden alınıp, 8'inci kez göreve geldi. Daha önce değişik ilçelere atanan Sarı, her defasında mahkeme kararıyla görevine döndü. 27 yıllık öğretmen olan, 18 yıl okul müdürlüğü geçmişi bulunan Sarı, 1997'nin Kasım ayında Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini 6 ay vekaleten yürüttü, ardından bu göreve asaleten atandı. 2002'nin Haziran ayına kadar görevini yürüten Sarı, bu tarihten sonra değişik tarihlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışırken, sırasıyla Niğde, Mersin'in Gülnar İlçesi'ne, ardından Çamlıyayla ilçesine, buradan Hatay’ın Kumlu İlçesi’ne, son olarak Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'ne de tayin edildi. Sarı, bu görev değişikliklerinin ardından her defasında dava açıp görevine geri döndü.

Müdürü Ethem Sarı'dır. Ethem Sarı'nın sorumluluğunda olan bir bölüm. Ben olayı bakış açısı ile ilgili değerlendiririm. Takke olduğu da tartışılır. Koyan kişiyi çağırdım. Bilinçli olarak, yön var mı yok mu düşünmeden, bir internet sitesinden alınmış ve konulmuş. Geçen yıl mart ayında konulmuş. Ben onu kaldırttım. Konu ile ilgili de inceleme başlattım. İnceleme sürüyor. Bizim aslında o konu ile ilgili uzaktan yakından bir ilgimiz yok. O bölüme bakan arkadaş var. İncelemeden sonra bir yorum yapmamız daha mantıklı olur. Bu tür şeylere prim vermem. Cezası neyse veririz.”

Logonun konulduğu dönemde hizmetiçi eğitimden sorumlu müdür yardımcısı olarak görev yapan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı ise iddiaları yalanladı. Logonun konulmasının kendi dönemine rastlamış olabileceğini bildiren Sarı, “Belki benim dönemime rastlanmıştır. Ama onu bir arkadaşım önermiş olabilir, yapılmış da olabilir. Ama ben şu anda hatırlamıyorum. Benim o tür şeylere girmem mümkün değil. Doğru bulmam. Milli Eğitim Bakanlığı'nı olumsuz etkileyecek bir şeyi, sitelere koymam. Kim ne zaman yaptı onu bilemem. Ancak ben o bölüme 1 yıl baktım. Daha önce Hasan beyin uhdesindeydi. Ben onu bilemiyorum. Ben bulunduğum dönemde web sitesi açılmıştı zaten. Tarz doğru olmadığı için ben kabul etmem ve yaptıramam. Müsaade de etmem” diye konuştu.

7 kez gitti, 8 kez görevde

Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, 7 kez görevden alınıp, 8'inci kez göreve geldi. Daha önce değişik ilçelere atanan Sarı, her defasında mahkeme kararıyla görevine döndü. 27 yıllık öğretmen olan, 18 yıl okul müdürlüğü geçmişi bulunan Sarı, 1997'nin Kasım ayında Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini 6 ay vekaleten yürüttü, ardından bu göreve asaleten atandı. 2002'nin Haziran ayına kadar görevini yürüten Sarı, bu tarihten sonra değişik tarihlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışırken, sırasıyla Niğde, Mersin'in Gülnar İlçesi'ne, ardından Çamlıyayla ilçesine, buradan Hatay’ın Kumlu İlçesi’ne, son olarak Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'ne de tayin edildi. Sarı, bu görev değişikliklerinin ardından her defasında dava açıp görevine geri döndü.

Ali Ekber ŞEN/MERSİN, (DHA)
HÜRRİYET - 23 Ocak 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.