Takkeli türbanlı minikler

Takkeli türbanlı minikler

Takkeli türbanlı miniklerSiverek’teki etkinlikte çocuklar sahnede ilahi söyledi ve tekbir getirdi.ŞANLIURFA - Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde...

A+A-

Takkeli türbanlı miniklerTakkeli türbanlı minikler

Siverek’teki etkinlikte çocuklar sahnede ilahi söyledi ve tekbir getirdi.

ŞANLIURFA - Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İkra-Der Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği etkinlik düzenledi. Siverek Kalesi’ndeki etkinlikte, yaşları beş ile 10 arasında değişen kız çocukları yeşil kıyafet ve başörtüsüyle ilahi okudu, siyah pantolon ve beyaz gömlekli ve takkeli çocuklar def çalarak eşlik etti. Etkinlikte erkekler ile kadınların arasına branda çekildi.

RADİKAL - 27 Nisan 2009


Tarihi kalede Kutlu Doğum

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'ndeki Siverek Kalesi’nde Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde etkinlik düzenlendi. Küçük çocukların ilahiler okuduğu etkinlikte, erkek ve kadınların arasına bez brandadan perde çekildi.

Tarihi Siverek Kalesi'nde İkra- Der Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Etkinlik için kaleye gelen kadın ve erkekler burada daha önceden branda perde ile ayrılan bölümlere ayrı ayrı oturdu. Sık sık tekbirlerin getirildiği etkinliğe katılan bazıları çarşaflı kadınların, beraberinde küçük çocuklarını da getirdikleri görüldü.

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan İnzar Dergisi Yazarı Muhammed Şenlik, Hazreti Muhammed’in yaşamını örneklerle anlattı. Şenlik, “Tüm Müslümanlar peygamberimizin aile hayatını örnek alması, toplumun aile saadeti açısından faydalı olacaktır” dedi.

Konuşmaların yapılmasının ardından bu kez platforma, dernek üyelerinin çocukları olduğu belirtilen 3’ü kız, 7 çocuk çıktı. Yaşları 5 ile 10 arasında değişen kız çocuklarının yeşil kıyafet ve başörtüsü taktıkları, erkek çocuklarının ise siyah pantolon ve beyaz gömlek giydikleri, başlarına da takke taktıkları görüldü.

Kıyafetleri ile dikkat çeken erkek çocuklar def çalarken, kız çocuklar ise ilahiler seslendirdi.

Yaklaşık iki saat süren etkinlik olaysız şekilde sona erdi.

MİLLİYET - Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), (DHA) - 27 Nisan 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.